WBC: Dillian Whyte labdával a padlóra küldte Alexander Povetkint

Tavaly augusztusban Alekszandr Povetkin bár kétszer elkapta a padlót, majd egyetlen csapással elájult Dillian Whytea nehézsúlyú bokszmérkőzésen, aki arra tippelt, hogy ki tudja kihívni a WBC (Boxing World Championship) bajnokot, a briteket Tyson Furyt.

Nos, az orosz és a brit harcosok szombat este ismét harcoltak Gibraltárban, ezúttal a WBC ideiglenes világbajnoki címéért.

A bukmékerek egyértelműen nagyobb esélyt adtak Whyte-nak, mivel korábban koronavírus-betegségből álló Povetkin formáját nem tekintették 100 százalékosnak. Az orosz harcba kezdett, annak ellenére, hogy nem volt tökéletes formában.

A profiboksz.hu információi szerint az első forduló Whyte fölényét hozta, a másodikban kiegyensúlyozottabbá vált a küzdelem, míg a harmadikban az egyensúlyi nyelv látványosabban hajlott a Whyte felé.

A negyedik felvonás elején Povetkin rosszabb állapotban volt. Megdöbbentő csapást kapott a menet közepén, mégis valahogy állva maradt, bár úgy tűnik, hogy nem tudott nagyon tudatos lenni. Whyte végül egy brutális balrúgással a padlóra küldte Povekint, teljesen védtelenül hagyva a fejét. Bár az orosz felállt róla, de míg edzője eldobta a törülközőt, a meccsvezető pedig leállította a harcot.