Visszatér Benzema a francia válogatottba az Európa-bajnokságon?

Karim Benzema 81-szer nevezhető válogatottnak, de a francia mezt 2015 őszén sikerült utoljára meghúznia, amikor a barátságos mérkőzésen két gólt is szerzett Örményország ellen.

Aztán kiderült, hogy Benzema is részt vett egy zsarolási ügyben, amelyben egy másik nemzeti futballista is részt vett, Mathieu Valbuena ő volt az áldozata.

Valbuena 2015 júniusában tett feljelentést, mert egy idegen hívta, és elmondta neki, hogy kompromittáló videója van. A fellebbező javasolta az ügy megoldását, de nem beszélt pénzösszegről, hanem azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a regisztrációt, ha nem fizetik meg.

A vád szerint Benzemát egy gyermekkori barát meggyőzte, hogy közvetítőként lépjen fel, Valbuenába érkezett, hogy megfeleljen zsarolóinak. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de meghallgatása után majd elengedték Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben jelentette be, hogy határozatlan időre kitiltják a válogatottól, így azóta sem játszik a csapatban.

De most változás állhat be ebben az ügyben, mivel a L’Équipe nevű francia újságot írja Didier Deschamps A szövetségi kapitány azt tervezi, hogy meghívja Benzemát, mivel a Real Madrid csatára valószínűleg élete legjobb formájában futballozik.

A Realban 33 bajnokin 22 gólt szerzett, és ezzel Lionel Messi (30) és Gerard Moreno (23) a harmadik az eredményjelzőn, de a BL-nek 10 meccsen 6 gólja is volt. A válogatott 81 mérkőzésén 27 gólt szerzett, ezzel az örök rangsorban tizedik lett.

Deschamps kedden este bejelenti az Eb keretet 26 fő számára.