Világkupa-selejtezők: Ronaldo gólját most nem vitték el – döntött a játékos Fradi

A belgák gurultak, Gareth Bale passzolt gólpasszt, a törökök nem tudtak kétgólos előnyt szerezni.

Meglepetésként indult, és végül a Luxemburg – Portugália mérkőzés 3–1-es idegenbeli győzelemmel zárult a világbajnokság selejtezőjében. Az első félidő váratlan volt, mert bár a portugál csapatnak volt némi lehetősége, a házigazda átvette a vezetést és nem méltatlanul, Sinan beadás után Rodrigues besurrant a kapun. Közvetlenül a szünet előtt egyenlített Jotamajd rögtön a második félidő elején Cristiano Ronaldo kijött a védők közül és közeli gólt szerzett. Bár még mindig voltak helyzetei, Palhinha állítsa be a végeredményt.

Ronaldo lövése három pont lett volna Szerbia ellen az előző fordulóban, de a játékvezetőnek a meccsen semmiféle technológiát nem használtak, így a játékvezető és asszisztense nem vette észre, hogy a támadó lövése után a labda csak elengedhető. a gólvonal mögött – így maradt. döntetlen 2-2.

Cristiano Ronaldónak most 103. nemzeti gólja volt, több mint Irán Ali Daei nyert, elérte a 109-et.

• Hamarosan visszatalált a belga válogatott győzelméhez, amely 8-0-ra ment keresztül Fehéroroszországon, a csehek elleni döntetlen után. Hollandia 7-0-ra legyőzte Gibraltart.
  • A szlovákok az eddigi legnehezebb meccsüket hozták: a Ciprus és Málta elleni botrány után Oroszországot legyőzték, a 2-1-es döntőt a Ferencváros nyerte. Mak Róbert készlet.

• Szokatlan Erling Haaland még nem szerzett gólt a vb-selejtezőkön, pedig ez volt a harmadik mérkőzése Montenegró ellen. A norvégok továbbra is nyertek.
  • Gareth Bale győztes gól segítségével Wales 1-0-ra nyert Csehország ellen.
  • Törökország hiába vezetett 2-0-ra, majd 3-1-re, de Lettország ellen csak 3-3-ra végzett.

Az Európa-vb kvalifikációja

A csoport:

Luxemburg – Portugália 1–3 (1–1)
gólok: Rodrigues (30) és Jota (45 + 2), Ronaldo (51), Palhinha (80)
piros lap: Chanot (86.)

Azerbajdzsán-Szerbia 1-2 (0-1)
gól: Mahmudov (59 – tizenegyesből) és A. Mitrovic (16, 81)

A csoport állása: 1. Portugália 7 pont / 3 mérkőzés (6-3), 2. Szerbia 7/3 (7-5), 3. Luxemburg 3/2, 4. Írország 0/2 (2-4), 5 Azerbajdzsán 0/2 (1-3)

Ez a csoport:

Belgium – Fehéroroszország 8–0 (4–0)
gólok: Batshuayi (14), Vanaken (17, 89), Trossard (38, 76), Doku (42), Praet (49), Benteke (70)

Wales-Cseh Köztársaság 1-0 (0-0)