Világbajnok játékos is távozik Szegedről

A világbajnok és kétszeres Európa-bajnok spanyol Joan Canellas nyáron elhagyja a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, és a svájci Kadetten Schaffhausen játékosa lesz. A szegedi klub honlapjának csütörtöki beszámolója emlékeztet arra, hogy Canellas 2018 nyarán érkezett a csapathoz, amellyel egy évvel később megnyerte a Magyar Kupát.

Eddig 58 bajnoki mérkőzésen 142 gólt szerzett, 108 találattal a Bajnokok Ligájában.

A Bartók Donát Kadetten Schaffhausen, aki szintén felveszi a 34 éves kézilabdázót, aki lövőként is használható, két szezonra szól. Jelenleg a svájci csapatban 247 alkalommal szerepel a válogatott Császár Gábor is, de ezen a nyáron részt vesz a zürichi Barátságban.

A 191-szeres Canellas-válogatott két bronzéremmel is rendelkezik a világbajnokságon, ezüstéremmel és bronzéremmel az Európa-bajnokságon, és 2017-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. Korábban a Barcelona, ​​a Ciudad Real, az Atlético Madrid, a Hamburg, a THW Kiel és a Vardar Skopje együtteseket erősítette.

A spanyol menedzser mellett a cseh szélsőjobb Szegeden, Stanislav Kasparek idén nyáron távozik, igazolja egész Fehéroroszország Meskov Brest. Mindkét játékos szerződése lejár a jelenlegi klubbal.