Verstappen majdnem elérte a méhsejtet, de a Mercedes géniuszai játszották

A nemzetközi sajtó mindenekelőtt a védelem bajnoka és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton számáraés írt csapata, a Mercedes közös teljesítményéről a Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján.

Hamilton karrierje 98. győzelmét szerezte, és sorozatban ötödször sikerült ragyognia a dobogó tetejéről Barcelonában. Hamilton, a Red Bull holland pilótája sikeres harmadik szezonnal vezet 14 ponttal, Max Verstappen előtt.

A verseny eldöntése:

MTI Nemzetközi Szemle:

Egyesült Királyság:

A Guardian: „Lewis Hamilton és a Mercedes Spanyol Nagydíjon aratott győzelme kiváló emlék volt mindenki számára a világbajnok lenyűgöző kombinációjáról a bajnok és csapata védelmében. A siker kulcsa Hamilton könyörtelen vezetési stílusa, valamint az okos és átgondolt stratégia kombinációja volt. ”

Daily Mail: “Lewis spanyol leckét adott Maxnek: Hamilton eleinte elvesztette pozícióját, de visszavágott, legyőzte legnagyobb riválisát és megszerezte az ötödik egyenes győzelmét Barcelonában.”

A Nap: “Lewis Hamilton megnyerte a Spanyol Nagydíjat, nagy csatában Max Verstappennel.”

Spanyolország:

Mint: „Érettség, tapasztalat, intelligencia, ravaszság, derű, tehetség. Ezek a kiválóságra való törekvés elengedhetetlen elemei, amelyek egy profi sportoló karrierjének egy bizonyos pontján megfelelően kapcsolódnak egymáshoz. Lewis Hamilton is ebben az erényes állapotban van. Verstappen a jövő, de Hamilton kétségtelenül még mindig jelen van. “

Mundo Deportivo: “Max Verstappen már majdnem ott volt a méhsejtért, amikor Lewis Hamilton elhaladt mellette hat körrel a döntő előtt.”

La Vanguardia: “Hamilton a Mercedes taktikai remekműve miatt legyőzte Verstappent.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: “A Red Bull optimistán utazott a Spanyol Nagydíjra, de ott kellett élnie, mivel Lewis Hamilton sorozatban ötödik alkalommal nyer meg egy versenyt – amit eddig csak egy pilóta ért el a Forma-1 történetében, nevezetesen Ayrton Sennaaki egymás után ötször nyert Monacóban. ”

Kurier: “Sokáig úgy tűnt, hogy Max Verstappen karrierje a 12. győzelmet ünnepelheti az F1-es futamon a Spanyol Nagydíjon. A végén azonban Lewis Hamilton ismét felkapaszkodott a dobogó tetejére. A brit címvédő is kiváló stratégiájának köszönheti győzelmét, ami tovább növelte előnyét az összetett pontversenyben. ”

Svájc:

Tages-Anzeiger: „Verstappent olyan zsenik játszották, akik a Mercedesnél dolgoznak. A holland pilóta mindent jól csinált, megelőzve az első kanyarban Hamiltont, de így sem tudta megnyerni a Spanyol Nagydíjat. ”