Verstappen álomkezdéssel megelőzte Hamiltont, de mégsem tudta legyőzni

Karrierje során a 98. győzelmét aratta Lewis Hamilton, amely vasárnap a pole-ból nyerte a Spanyol Nagydíjat. A hétszeres világbajnok karrierje során százszor nyerte meg a rajtot egy brit szombaton.

Hamilton utolérte Michael Schumachert, mindketten hat-hatszor nyerték a Spanyol Nagydíjat. Ötödik alkalommal a brit sorozatban.

Max Verstappen remekül kezdte a versenyt, a rajt után agresszív volt, így sikerült megelőznie Hamiltont. A verseny második felében azonban problémái voltak az abronccsal, és brit riválisának sikerült további kerékcserét tenni a hajára, ami aztán győzelmet hozott számára, miközben vadászott és megelőzte Hollandiát. Az utolsó fordulókban 14 ponttal növelve előnyét. A szezon eddigi négy versenye közül a címvédő három győzelmet aratott, és egyszer második lett. Verstappen megszerezte az extra pontot a leggyorsabb körért.

A kezdet:

A harmadik helyen Valtteri Bottas diplomás, aki félelmet váltott ki csapatában az 52. körben, mert nem nagyon akarta elhagyni maga előtt Hamiltont. Végül a Mercedes megszabadult a csapat szívósságától.

Bottas-Hamilton csata:

Ami a terep többi részét illeti, küzdelem folyt, de ez nem tartozik a legérdekesebb versenyek közé. Charles Leclerc negyedik lett és mögötte Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Lando Norris, Esteban Ocon és Pierre Gasly volt a jelölők rendje.

Egyetlen Cunoda Juki nem tudta befejezni a versenyt, ezalatt a Red Bull megállt.

sofascore.com