Véget ért a Haladás vezetőedzője: nem a feljutásért, a túlélésért játszik

Váratlan vereséget szenvedett vasárnap a Progres-ben az NB II-ben, a Csákvár elleni 1-0-s vereség után a nyolcadik helyen hagyta a csapatot. Az értekezlet utáni sajtótájékoztatón a vezetőedző, Mátyus János néhány, a rajongóknak címzett szó, sőt, részt vett a nyomtatókkal folytatott kérdés-válasz ülésen, és úgy érezte, hogy meglepő kérdéseket kapott.

“Kezdeném azzal, hogy ha nem lennénk a szurkolók, akkor a játékosaimnak és nekem nem lenne munkám. A rajongók minden véleménye szent és sérthetetlen számomra, mert mi a rajongókért vagyunk, és nem a rajongók értünk. De aki szeret minket, tudja, honnan indultunk. Tudja, hogy amikor eljutottunk a Rohonci útra, a Haladás volt az ország kedvenc ellenfele, hiszen mindenki legyőzte a Haladást “- mondta Mátyus, a volt magyar nemzeti válogatott 34 alkalommal a csakfoci.hu cikke szerint.

Utána bent maradtam, de egy isteni vagyonnal, amely isteni vagyon, egy klubnak körülbelül 50 évente van, amikor akkor is megelőztem egy csapatot, amikor felrobbantották, a bajnokságnak vége. Tények is.

Mátyus ezután arról beszélt, hogy a csapat utólagos megerősítése helyett a legjobb csatárukat és hazai védőjüket vették fel az NB I-be. És végül is azért vannak, hogy megnyerjék a meccsek nagy részét, vagy egyenlően játszanak, de néha néhány vereséget besurranni (13-11-10 az előrelépés a Haladás ebben a szezonban).

“Aki szeret minket, tudhatja – ha nem, elmondom nekik -, hogy a Haladás költségvetése az egyik legszerényebb. Az NB II egyik legszerényebb körülmények között dolgozunk. Nyilván furcsa, de mégis. És ott vagyunk, utána, a csapatommal másfél év után a nyolcadik és a kilencedik helyen, mindenkivel versenyképesek vagyunk. De mit akarnak ezek a rajongók? ”- Tehát Szombathely vezetőedzője, aki elmondása szerint jól esett az ősszel, mert sikerült frissíteni a csapatot, mindig a legjobb csapatban játszhatott, de most öt fiatal játszik minden meccsen.

De vajon valóban hisszük-e, hogy a Haladás egy felemelkedő helyre halad? Sajnos nem.

Beszélt arról is, hogy az ügyvezető mindent megtesz a jobb lehetőségek érdekében, de a befektetők most nem sietnek a Haladásért. “Sajnos képesek vagyunk a túlélésért játszani” – mondta, hozzátéve, hogy elfogadja, ha valaki úgy gondolja, hogy csapata nem teljesít erőn felül, de aki így látja, nem gondolja, hogy látja a futballt.

Végül nem azt ígérte, hogy a Haladás megnyeri az utolsó négy bajnokot, de azt mondta, hogy a csapat hozzáállása jó lesz.