Véber György: Egyszer átadtam a labdát Maradona lába között

60 éves korában egy legenda, aki tavaly halt meg, Diego Maradona Első mérkőzését a válogatottal Magyarország ellen játszotta, és 1990. október 3-án – a nápolyi korlát után – megkezdte a Megyeri utat. Véber György sorban az Újpest elleni BEK-meccsen is.

Nemrég jelent meg az egykori nagyszerű magyar középpályás, Az isteni Diego Maradona a könyv kapcsán leírta az argentin osztály tapasztalatait. Azt állítja, hogy a Maradona elleni Megyeri úton történt összecsapás meghatározta egész karrierjét.

“Számomra ez a meccs nagy ugrás volt, és büszke vagyok rá, mert olyan jól játszottam az olasz bajnokság világsztárokkal teli csapata ellen a hazai mérkőzésen, hogy a közvélemény elkezdte a kedvencének nevezni” – mondta. .mondta. Véber György, aki mindössze 20 éves volt Újpest – Napoli idején, mondta a DIGI Sport Sport 24 híradójának.

Maradona ezen a meccsen nem csak a magyar védőkkel ütközött.

– És találkozott velem, mert a végsőkig védekeztünk, ritkán voltunk elöl – nevetett Weber.

Van néhány kortárs fotó vegyítve Újpest lexikonjaiban, amelyekkel Maradona és én jelenleg küzdünk. Most ez remekül fog hangzani, de miután átadtam a labdát a lábam között. Nem adtam neki kötényt, de úgy adtam át, hogy a labdát a lábai közé adtam.

De mit mondjak még róla, futballozott anélkül, hogy otthagyta volna a cipőjét. Lehet, hogy magasabb tétes mérkőzéseken állt fel, de nem ellenünk. Úgy tűnt, nem küzd, de amikor a helyzetbe került, a ragadozó még azonnal kiszállt is belőle. Különösen az első meccsen, Nápolyban, ahol az utolsó percekben két gólt szerzett. Ha egy zseniális játékosról beszélünk, Maradona valóban az egyik legjobb ember a világon, aki valaha élt. ”