Vasas edző: Hol keveredtünk össze?

Bár mindenki arra számított, hogy a szezon előtt a Debrecen és a Vasas kijön az NB II-ből, az angyalföldiek az utolsó fordulóban 3-0-s győzelem ellenére sem másznak fel egy osztályt, mert bár ugyanolyan pontszámmal végeztek, mint Gyirmót, Csertői Aurél csapata több győzelmet aratott ebben a szezonban, végül eldöntötte.

Schindler Szabolcs még szeptemberben vette át a Vasas vezetését, aki akkor hét forduló után csak tizenegyedik volt, míg kerete enyhén szólva is tele volt volt NB I-es játékosokkal – erősítette meg Radó András, az előző felhívás üres királya az első sorhoz.

Schindler kinevezése óta a Vasas szerezte a legtöbb pontot.

Erre a vezetőedző is felhívta a figyelmet, amikor a meccs után csalódott volt, hogy nem küzdött a feljutásért.

“Csak szomorú és csalódott vagyok. Hol zavartam össze? Ha az egész évet nézem, azt mondanám, hogy 81 pontot kaptam csapataimmal (a szezon Békéscsabán kezdődött – a szerk.). Ezzel én lennék az első, sajnos, ez a leosztás rossz volt, mert a Vasassal kevesebbet gyűjtöttem … ”- idézi a Vasf vezetőedzőjét a csakfoci.hu.

Azt is elmondta, hogy ez apróság, játékosai gyakran nem bírják a nyomást. Míg Csertői két éve irányítja Gyirmótot, az idei szezonban megérkezett, és a csapat akkoriban mélyponton volt.

Ha valaki képes ellenállni a nyomásnak, az nem azon múlik, hogy valaki NB I-es játékos, itt itt teljesen más karakterjegyekre van szükség. Uralkodtam mindenki ellen, de ez kevés volt

Azt mondta, hozzátéve, hogy csapata nem volt kényelmes, nem távozott volna. Míg azonban tavasszal Debrecennek és a Vasasnak is voltak hullámvölgyei, Gyirmót kiegyensúlyozottan fejlődött és végül eldöntötte.

“A vezetők döntenek arról, hogy mi történik a csapattal és mi történik velem. A keretben minden bizonnyal lesznek változások. De nem akarok tovább menni, a vezetők döntenek erről. “