Váratlanul lemondott triatlonelnöki posztjáról a fideszes Szabó Zsolt

Magyar Triatlon Szövetség 2014 óta Bátrofi Bátla elnökként vezetett. A köztudatban inkább “Orbán Viktor Az évek során a sportmenedzser és a fogorvos lett munkatársai körüli levegő lassan elfogyott.

A sport legendája a triatlonisták polgárháborújában, Kropko Péter Ő is mellette állt, pert indított a szövetség ellen, amelyet megnyert. Több támadást követően Bátorfi lemondott az elnökről. Az idén februárban megtartott megújító értekezleten néhány tag szakmai vezetést akart a sport élén látni, egy fideszes politikushoz képest, Szabó Zsolt megválasztott elnök.

Honlapunk többször kezelte a képviselőt. Tavaly többek között beszámoltam erről

Szabó Zsolt választása végül elvette a garanciát a sportágtól. Kropkó, talán a legeredményesebb volt triatlonista, aki a három olimpián is rajthoz áll, most edző. Kuttor Csaba olyan messzire ment, hogy bár szakmai alelnöknek jelölte magát, már nem akart részt venni a “tréfán”.

A tagságra a juh mód egyik tagja szavaz, aki azt sem tudja, hogy triatlont eszik-e vagy iszik, de a probléma az, hogy az első 50 Google-találat korrupciót hoz

– Kuttor emiatt feladta minden szövetségi munkáját.

Ezzel egyidejűleg tartott Szabó Zsolt elnöksége. Az MTSZ a honlapján közzétett rövid nyilatkozatában arról számolt be, hogy a Fidesz politikus két hónappal ezelőtt választott

Hivatalos feladataira hivatkozva 2021. április 21-én lemondott az elnöki posztjáról, ugyanakkor a jövő támogatásáról is biztosította az MTSZ-t.

Az egyesület tagjai az ilyen esetben összehívandó rendkívüli közgyűlésen döntenek az elnöki tisztségről.