Van egy fiatal magyar futballista, akire a világ figyel

Szerdán kezdődött a magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott meglehetősen kemény csoportba lépett: a németekkel kezdünk, majd a románokkal és a hollandokkal játszunk, az első két hely továbbjut a közvetlen kiesésben, amelyre májusban kerül sor június végén.

Az U21-es Európa-bajnokság a kontinens második legnagyobb tornája a felnőttek Európa-bajnoksága után, így nem meglepő, hogy külföldön jelent meg. A világ egyik legnagyobb sportmagazinja, az ESPN összefogta azokat, akik figyelmet érdemelnek a csapatban, olyan neveket dobtak, mint az AC Milan futballistája. Sandro Tonali, vagy így van Eduardo Camavinga, aki 17 évesen debütált a francia csapatban, és olyan klubokban szerepelt, mint a Real Madrid.

A magyarok között Balogh Botondra felhívták a figyelmet.

A 18 éves védő Gera Zoltán csapata azon néhány tagjának egyike, aki külföldi csapatban játszik – a másik a Heracles focistája Szőke Adrian és Altachban játszik Bukta Csaba. Ebben a szezonban fiatal kora ellenére debütált a Serie A-ban az Internél, de várhatóan elsősorban tavasszal, míg ősszel az elmúlt években többször is ott volt.

“Az impozáns parmai védő nyugodt a labda birtokában, és csodálatos a levegőben” – jegyezte meg az ESPN annak rövid elemzésében, hozzátéve, hogy a nagyok között remek debütálása ellenére nem játszott a Serie A-ban ősszel.