Valter Attila minden idők legjobb magyar eredménnyel zárta Girónt

Egan Bernal megnyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros kört, amelyben Valter Attila a 14., Dina Márton az összetett 100. helyén. A vasárnapi záróidő olasz Filippo Ganna ez volt a leggyorsabb.

A kolumbiai Bernal, aki két évvel ezelőtt megnyerte a Tour de France-ot, kevesebb, mint egy másodperc alatt kétperces vezetéssel várta a döntőt Damiano Caruso előtte, amelynek mintegy felét olasz riválisával szemben tartotta. A 24 éves Bernalnak sikerült megünnepelnie második sikerét a Grand Touron. A karrierjének jelentős részét asszisztensként töltő 33 éves Caruso a második helyen végzett, míg a 2018-as Vuelta a spanyol győztes spanyol Simon Yates-szel a harmadik helyet szerezte meg.

Valter Attila (Groupa-FDJ) befejezte második Giro d’Italia-ját, ráadásul három napig viselhette a rózsaszínű trikót. A tavalyi 27. hely után ezúttal még tovább végzett a 14. hellyel, ami minden idők legjobb magyar eredménye a három hetes túra történetében.

A szakaszt a 24 éves olasz időfutam bajnok Ineos Grenadiers, Filippo Ganna nyerte, aki valaha volt leggyorsabb, és hátán a haja defektje miatt kellett kerékpárt váltania. Ezzel Girón a sorozat ötödik idősorozatának legjobbjának bizonyult, asszisztensként a Bernalért folytatott küzdelemben dolgozott. Dina Márton mintegy száz férőhelyes zárt komplexumban.

A rózsaszín mellett Bernal viheti haza a legjobb 25 év alatti versenyző fehér mezét, míg a pontverseny győztese háromszoros világbajnok. Peter Sagan (BORA-hansgrohe). A francia a hegyi pontverseny élvonalában Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) nyerte a kék mezt a 3410,9 kilométeres versenyen.

A végeredmény – a 21. (utolsó) szakasz, Senago-Milánó (30,3 km), stopper

1. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 33:48 perc (53 787 km / h átlagos sebesség)
2. Remi Cavagna (francia, Deceuninck – Quick-Step) 12 másodperces hátrány
3. Edoardo Affini (olasz, Jumbo-Visma) 13 mp. H.
… 5. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 27 mp. H.
… 14. Daniel Martínez (kolumbiai, Ineos Grenadiers) hátránya 1:21 perc
… 17. Damiano Caruso (olasz, Bahrein győztes) 13:23.
… 19. Alekszandr Vlaszov (orosz, Astana-Premier Tech) 13:26.
… 24. Egan Bernal (Columbia, Ineos Grenadiers) 13:53.
… 42. Valter Attila (Groupama-FDJ) 14:32.
… 51. Simon Yates (brit, BikeExchange) 14:45.
… 139. Dina Márton (EOLO-üstökös) 17:34

A komplexum végeredménye:
1. Bernal 86:17:28
2. Caruso 1:29 perc hátránnyal
3. Jachtok 16:15
4. Vlasov 18:40
5. Martinez 19:24.
6. Almeida ugyanakkor
… 14. Valter 45:30
… 100. Dina 4:11:55 érc hátrányos

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!