Valter Attila idén is indul, idén először lesz két magyar a Giro d’Italia-n

A Groupama-FDJ csapata bejelentette a Giro d’Italia elindítását, amely magában foglalta Valter Attila azért is, hogy a magyar kerékpáros másodszor indulhasson az olasz közúti versenyen.

Valter tavaly a 27. helyen végzett a CCC színeiben, legjobb szakaszeredménye pedig az utolsó előtti szakasz kilencedik helye volt. Az eredeti tervek szerint a Tour de France 2014-ben lesz a harmadik francia Thibaut Pinot segített Girón Valter, de a 30 éves kapitány hátfájás miatt lemondott.

A magyar kerékpáros márciusban három szakaszban megúszta a katalán túrát, két szakaszon a nyolcadik, majd a legjobb tíz között a harmadik helyen végzett. A 104. Giro d’Italia szombaton Torinóban kezdődik és május 30-án Milánóban ér véget.

Nem sokkal később kiderült Dina Márton bekerült az EOLO-Kometába, így először két magyar indul ugyanazon a három hetes országúti kerékpáros versenyen.

Valter volt a második magyar kerékpáros, aki három héttel korábban részt vett egy versenyen Bodrogi László Hétszer indult a Grand Tour-on: Tour de France 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben, Vuelta a España 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, valamint a Giro d’Italia 2007-ben. Legjobb eredményként a harmadik helyen végzett az egyik időmérőn első francia körútja. Dina Márton a harmadik, aki csatlakozik hozzájuk.