Valter Attila: A színpad előtt a rózsaszín pólóra gondoltam

Valter Attila eddig szenzációs az olasz kerékpáros versenyen, a Giro d’Italia-n, a hatodik szakasz után nemcsak a legjobb mez a 25 éven aluli legjobb versenyzőé, hanem a rózsaszín is, ami azt jelenti, hogy általában az élen áll .

“Reggel viccelődtem az összetett prioritással. Őszintén szólva a szakasz előtt gondoltam a rózsaszínű trikóra, tudtam, hogy erősek a lábaim, és jól tudok teljesíteni a hegyen. Végül amennyire csak tudtam, követtem a többieket. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nehéz szakaszon sikerült a legjobbakkal lépést tartanom “- mondta Valter angolul az Eurosport közvetítőjének, majd magyarul köszönte meg a Magyarországtól kapott lökést, és üdvözölte a Tour de Hungary-t is mező, amely csütörtökön kezdődött.

Valter jó eséllyel megtarthatja a rózsaszín és a fehér mezeket a hetedik szakaszban is, mivel pénteken sík szakasz vár a mezőnyre, és ha ez a vártnak megfelelően hoz sprintfutót, összetett élcsoportja biztosan nem változik.

Összetett élcsoport hat lépés után:

1. VALTER ATTILA 22:17:06
2. Evenepoel 11 mp hátrányos
3. Bernal 16 mp h.
… 87. Dina Márton 39:22 p h.

A legjobb 25 éven aluli versenyzők felső csoportja:
1. VALTER ATTILA 22:17:06
2. Evenepoel 11 mp hátrányos
3. Bernal 16 mp h.

Pénteken a Giro d’Italia 104. szám alatt 181 kilométer vár a Notaresco és a Termoli között a földre, amely 3479,9 kilométert tesz meg, míg május 30-ig Milánóba nem ér célba.