Valóban visszaszerezte korábbi edzőjét, Szoboszlai Dominikot

A lipcsei RB hivatalos honlapján bejelentette, hogy Jesse Marsch lesz a csapat vezetőedzője a következő szezonban.

A második helyezett Bundesliga klubnak utána új edzőt kellett keresnie Julian Nagelsmann teljesítve gyermekkori álmát, elfogadta a Bayern München ajánlatát. Sajtóértesülések szerint a regnáló bajnok 20 millió eurós világrekordot fizetett a szakemberért, aki Hansi Flick elfoglalja a helyét. Flick összecsapott a vezetéssel, és valószínűleg az Európa-bajnokság után a német válogatott szövetségi kapitánya lesz.

CSATLAKOZÁS

De miért váltja át Gulácsi edző a rivális Bayernhez?

Hetek óta olvasható, hogy a Bayern Münchent elhagyó Hansi Flick helyére Julian Nagelsmann léphet, aki jelenleg a csapat legnagyobb Bundesliga-ellenfelét vezeti. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodozott.

Ami a lipcsei csapatot illeti, a Red Bull család edzőváltása senkit sem lepett meg, Nagelsmann távozásával sokan azt a tényt váltották ki, hogy a Salzburgot irányító Marsch váltja. Csütörtökön pedig hivatalossá vált, hogy Jesse Marsch 2023 nyaráig szerződött a német klubbal. Az RB télen Lipcsében Szoboszlai Dominik így visszaszerezte edzőjét, aki segített neki felrobbanni a köztudatban.

Jesse Marsch bajnokságot és trófeát is nyert a Red Bull Salzburg csapatával a 2019–2020-as szezonban. Kétszer vezette a csapatot a Bajnokok Ligája csoportjában, amellyel idén tavasszal folytathatta nemzetközi szereplését az Európa Ligában. Az aktuális szezonban a Salzburg hét ponttal nyerte az alapszakaszt, további négy fordulóval a rájátszásból, Marsch hatpontos előnnyel. Az edzőnek esélye van duplázni, és idén Salzburg május 1-én dönt a LASK ellen.

Az osztrák együttes 33 éves Matthias Jaissle átveszi a vezetést, amely nemrégiben vezette a salzburgi U18 és Liefering csapatot.