Útmutató az Ön számára legmegfelelőbb lovassport kiválasztásához.

Mint minden sportág, a lovaglás is rengeteg szórakozást és mozgást kínál. A lovas világban sokféle sportág él. Tehát nem számít, ha örömlovagló vagy a hétvégén, vagy komoly versenyző, érzelemkereső vagy ideges Nelly, szinte mindenki számára megtalálható valami.

Általában a ló sportok kategóriákra vannak felosztva. Van nyugati lovaglás, olimpiai szakágak, állóképesség, kellemes lovaglás, újdonság, lóverseny, rodeó, csapatsport és kocsivezetés. Természetesen van néhány homályos sport is, például ugrás, túrázás és tábori vázlatok. Ezekben a kategóriákban ismét különféle sportágak vannak.

A nyugati lovaglás Amerikából származott a határ kezdetén; a szarvasmarhák legeltetésének és válogatásának egyetlen módja volt. Legismertebb a vágás, a zsinórozás és a nyugati élvezet sportja. Az Appaloosas, a negyedló és a színezékek a nyugati fajták.

Az olimpiai tudományágak magukban foglalják az edzés, a díjugratás és az események művészetét. Ezeknek a kezdetei a katonai háborúban voltak, hogy mind a lovat, mind a lovast kiképezzék arra, hogy mozgékonyak és ügyesek legyenek az ellenségek legyőzésében a harctéren. Az évek során a különféle versenyek népszerűek voltak ezeknél a sportoknál. Ma a melegvérű a kedvenc fajta.

Az állóképesség hosszú távú verseny ellenőrzött körülmények között. Az ellenállóképességük miatt az arabok és az arab származékok a legkiemelkedőbb fajta, amelyet ebben a tudományágban használnak. Az állóképességi verseny sportját a lovasság felszerelésének katonai tesztjeként találták ki, ahol a lovaknak 5 napos, 485 km-es (300 mérföldes) gyalogláson kellett részt venniük, mintegy 100 kg (200 font) tömeggel.

Az újdonság minősége magában foglalja a szerelt játékokat és versenyeket, amelyek a póni klub szintjén a legnépszerűbbek. Sok játék magában foglalja a lóversenyzést és az időmérő versenyzőket a pálya megszerzéséhez. A legújabb lovas sportok közül a legismertebb valószínűleg a hordóverseny, amelyet gyakran látnak a rodeókon. Ezekhez különféle fajtákat használnak, a pónik nagyon népszerűek.

A Rodeo-lovaglás különféle sportokat foglal magában, beleértve a csapatkábeleket, a bronzlovaglást, a hordóversenyzést és a kötelek törését. Ausztráliában a rodeók általában egy nap tábori íróversenyt jelentenek. A nyugati lovagláshoz hasonlóan a tábor vázlata Ausztrália elején, valószínűleg 1880 és 1890 között kezdődött, és magában foglalta egy tehén vagy tehén állományból történő kivágását egy “táborba”, majd a vadállat lóhere alakú pálya körül történő eligazodását. Az ausztrál telivér ló a vezető fajta, amelyet erre a sportra használnak, bár a negyedik lovak is jól teljesítenek.