Ungvár veresége után: szó szerint mindennek vége

Olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós elveszítette vigasztalását, így hetedik lett a 73 kilogrammos olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a budapesti Papp László Sportarénában.

Azeri a magyar a hármas bronzérmes ötödik mérkőzésén a világbajnokságon Hidajat Heydarovval találkozott. A 17 évvel fiatalabb ellenfél neve mellett már két bronzérme volt a vb-n és Európa-bajnoki cím. A 40 éves ceglédi bíró mindössze húsz perccel maradt el 11 perces negyedétől, és két jó perc után két lepattanó volt. Így értek el az aranypont meghosszabbításáig, amely 50 másodpercig tartott, amíg egy új Heidarov lökte az utolsó hazai versenyén küzdő Ungvárot, és ugrásokkal nyert az MTI szerint.

Az azerbajdzsáni dzsúdó iránti tiszteletből sokáig gratulált a legyőzött magyar osztálynak, és felemelte a karját, “kihirdette” Ungvárt a győztesnek.

“Szó szerint mindenhol, nemcsak a világbajnokság, hanem a teljes karrier. Olimpiai álom. Sokakat “- mondta Ungvár az M4 Sportnak. “El kellett volna kapnom ezt a mérkőzést. És úgy éreztem, meg tudom csinálni. Talán többet kellett volna tennie. Talán olyan sokáig tartott a korábbi játékokban, hogy az összes puskaport lelőttem. Annyi minden történik velem most, hogy túl korai. ”

Mint mondta, eddig csak meccsek elvesztésére gondolhat, a történtek még nincsenek megállapítva, egy kicsit tovább tart a megnyugvás.

“Hosszú nap telt el mögöttem, sajnos még a vége előtt sem tudtam annyira felemelni a kesztyűt, hogy problémamentesen megszerezzem a kvalifikációs pontomat. Nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam valakinek, és külön köszönöm a rajongóknak, hogy megtartották bennem a reményt. Mentem, harcoltam, nem hallottam semmit. Mint egy igazi Rocky filmben. “Nehéz volt”, elemezte a versenynapot és az utolsó mérkőzést.

Így a háromszoros Európa-bajnok Ungváriban csak akkor lehet megbízni, ha a megmaradt magyarok jól teljesítenek a világbajnokságon, rangsora alapján kontinentális kvótával érheti el a helyet.

A kontinentális kvótával 100 kilogrammban a 28. helyet foglalja el Cirjenics Miklós pénteken egy jó budapesti meneteléssel feljebb edzhet a ranglistán, majd megszerezheti az ungvári kontinentális kvótát.

A kvalifikációs program szerint a világkupa után 252 ember kerül az olimpiai mezőnybe a nemzetközi bajnokság rangsorában, a 14 súlycsoportból az első 18 kvótát nyer. A japán szervezők súlycsoportonként automatikusan egy nevezést kapnak. A fennmaradó 120 helyet azok a versenyzők kapják, akik a kontinens terjesztésénél csak a közvetlen kvalifikáció mögött állnak, Európa 25 kvótát (13 férfi és 12 nő) kap.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!