Undorodik a klubjától a Manchester United legendája

A dühös Gary Neville az osztó szégyenteljesnek minősítette az angol felsőbb klubok mozgását, és reméli, hogy számítanak a Premier League szankcióira is. A Manchester United korábbi 85 éves angol válogatott labdarúgója a Sky Sports külön kommentátoraként fejezte ki véleményét a Szuperliga jövőbeli tervéről.

Mint vasárnap óta ismert, tizenkét topklub jelentette be a Labdarúgó Szuperliga létrehozását. Aznap este tett bejelentés szerint a bajnokságot a lehető leghamarabb elindítják, és az alapító klubok 3,5 milliárd eurót kapnak infrastrukturális beruházási terveik támogatására ”és a koronavírus-járvány következményeinek ellensúlyozására.

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Inter – és három spanyol sztárklub – Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid – hozta létre. és első számú vezetője Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett.

A tervek nagy felháborodást váltottak ki, a Premier League közleményt adott ki, miszerint egy ilyen bajnokság tönkreteszi a nyílt verseny előfeltételét, az UEFA pedig a résztvevő klubok betiltásával fenyeget.

Negyven éve vagyok a Manchester United rajongója, de most már teljesen undorodom. A volt klubom és a Liverpool legjobbjai

– mondta Gary Neville, a Sky Sport szakkommentátora, aki szintén 602 tétmérkőzéssel küzdött a klub színeiben, nyolc bajnokságot, három FFA-kupát, két Ligakupát és két Bajnokok Ligáját megnyerve.

“A 100 éves Manchester Unitedet a környék dolgozói alapították, elmennél most egy olyan tornára, amelyről nem is tudsz lemondani? Ez abszolút szégyen és tiszta kapzsiság. Vissza kell szereznünk a bajnokság élvonalába tartozó klubok erejét, beleértve egykori klubomat is. Nem vagyok a pénz ellen, mert a futballból hatalmas hasznot hoztam, pénzt kerestem, de pénzt is befektetek. A tisztességes versenynek azonban megvannak az elvei. Vagy azt gondolom, hogy Istentől joguk van a Szuper Ligába kerülni? Eljött az idő, hogy megakadályozzuk e klubok hatalmát. Ez elég volt! “

Az egykori angol válogatott szigorú szankciókat alkalmazna 85 alkalommal.

Holnap vonjuk le az összes pontot ezekből a csapatokból, tegyük őket a torna aljára, és szerezzük meg tőlük az összes pénzt. Mindent le kell bélyegeznünk, mert amit készítenek, az bűncselekmény a futballrajongók ellen.

Sir Alex és a Mount Everest

Beszélt Sir Alex Ferguson azt is elmondta, hogy a Szuper Liga lépés az európai klubok futballjának 70 évéről.

“A 60-as években a Dunfermline játékosaként, majd az Aberdeen irányítójaként úgy éreztem magam, mint egy kis klub számára, a BL olyan volt, mint az Everest megmászása” – mondta, utalva arra a tényre, hogy a jelenlegi nemzetközi kupasorozat Mughalsra utal.

A támogatók szerint ez megbocsáthatatlan árulás

Az Angliai Labdarúgó Szövetség szerint a terveket csak a cinikus kapzsiság motiválta.

A Liverpool Spirit of Shankly (SOS) rajongói sokkolták a klub amerikai tulajdonosának döntését. “Figyelmen kívül hagyta a rajongókat a könyörtelen és kapzsi pénzkeresés során. A futball a miénk, nem az övék. A mi klubunk a miénk, nem az övék. ”

A Chelsea szurkolói bizalma megbocsáthatatlannak tartja ezt a lépést, és az Arsenal szurkolóinak elárulása szerint a klub beleegyezését adta az Arsenal sportintézményként való halálához.

A hivatalos Manchester City rajongói klub szerint a lépés megmutatta, hogy az érintettek támogatják a sportág hagyományait, és hozzátette, hogy az a Superliga ellen harcol.

A Manchester United szurkolói trösztje szerint a javaslatok teljesen elfogadhatatlanok voltak a focival szemben, míg a Tottenham a kapzsiságtól és az önös érdekektől vezérelt koncepcióról beszélt, amely az általuk annyira szeretett futball belső értékeinek rovására ment.