Újabb pilótát engedélyeztek, amit Max Verstappen nem tett meg?

Még Max Verstappen azzal van elfoglalva, hogy mindenkit megbüntessen az idényt nyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj után.

A holland pilóta viszont négyet előzött meg Lewis Hamiltonta bírák azonban elrendelték, hogy adja vissza a brit álláspontot, mivel autója a manőverben teljesen elhagyta a versenypályát. Az FIA figyelmeztette a versenyzőket, hogy a pályahatárok betartását szigorúan csak akkor hajtják végre, amikor előzik ezen a kanyarban.

Ez eddig jó lenne, de a videó már kering a neten Esteban Ocon megelőzi azt is Cunoda Jukit fordítson négyet, mint Verstappen Hamiltonnál. A csavar azonban az, hogy nem is figyelmeztette a franciákat.

A különbség Ocon manőverében az, hogy amikor elhagyta a pályát, Cunoda még mindig elöl volt, míg Verstappen egyértelműen Hamilton előtt állt, és a bóját használta az előzés befejezéséhez. Ezenkívül a japán versenyző szigorította ellenfelét, és Ocon is csak később tudta megelőzni az Alfa Taurit.

Tehát van különbség a két eset között, ugyanakkor könnyen belátható, miért érezheti magát igazságtalannak az ügy Verstappen vagy a következő hasonló pilótával szemben.