Újabb bűnügyi panaszt tett a teniszszövetség

A Magyar Tenisz Szövetség a múltban újabb lépést tett botrányos esetek feltárása érdekében, és ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett az AZ Tenisz Produkció Kft., AZ Produkció Kft., Open Time Kft. Ügyében, akik korábban szerepet játszottak kulcs a teniszversenyek szervezésében és lebonyolításában.

Az egyesület 2016 és 2020 között 8,5 milliárd forintot kapott a magyar államtól nemzetközi versenyek szervezésére, ebből az AZ Tenisz Produkció Kft. És az Open Time Kft. Együtt hétmilliárd forint befizetést kaptak, átláthatatlan körülmények között – írták.

“Az MTSZ friss kutatásai alapján az MTSZ Igazgatósága úgy véli, hogy vagyoni vagy költségvetési károkozással szembeni bűncselekményeket gyanúsítottak e vállalatok üzleti tevékenységével kapcsolatban, mivel a vállalatok által kiállított számlák tartalma, a szolgáltatási teljesítmény és az ár-érték arány vitatható. . Ezenkívül a vállalatok közbeszerzési eljárások és igazgatósági jóváhagyás nélkül nyerték el megrendeléseiket.

Sajnálatos, hogy miután az MTSZ az igazgatóság jóváhagyása nélkül kötött pénzügyi garanciák és szerződések miatt csőd közelébe került, az AZ Tenisz Produkció Kft. A milliók beszedése átkerült az MTSZ bankszámlájára, ezzel veszélyeztetve a sportolóknak járó támogatások kifizetését. egyesületek, valamint az MTSZ mindennapi működése. A végrehajtó eddig több mint 526 millió forintot különített el a szóban forgó vállalatok számára “- derül ki az MTSZ határozatából.

Március végén a teniszszövetség volt főtitkára több mint 250 millió forintos akciót kezdeményezett, Richter Attila azzal a ténnyel szemben, hogy a volt tisztviselő 2020 januárjában hároméves bérleti szerződést írt alá az EBX-IMG, LLC-vel (IMG) a budapesti WTA-torna kapcsán, pénzügyi fedezet, igazgatósági jóváhagyás és szerződéskötés hiányában – írta az MTI összefoglalójában.

A felkérés szerint Richter Attila mindezt úgy tudta meg, hogy a kormány újabb verseny megrendezéséről döntött. Ezért a bűnügyi feljelentés után az új MTSZ elnökség megtéríti a Richter Attila által perben okozott károkat.

Lázár János, az MTSZ tavaly márciusban megválasztott elnöke úgy vélte, hogy az egyesület pénzügyi konszolidációja május végére befejeződhet. A szervezet 3,9 milliárd forintot kapott a felhalmozott adósságok kifizetésére, ebből 1,7 milliárd forintot már kifizettek a játékosoknak, az edzőknek, a kluboknak és a verseny szervezőinek, és mint mondta, hatalmas összegeket kellett átutalni a külföldi ügynökségeknek, amelyeket remélhetőleg , helyreállt a magyar tenisz becsülete.