Túlzott izgalom a meccsen Dárdai az álom kezdete után, Gulácsi nagy győzelme

Az elmúlt négy fordulóban a Hertha csak egyszer nyert és hét pontot szerzett, a kiesés elkerülése érdekében vívott küzdelem újabb állomásaként fogadta a Mönchengladbachot. A mérkőzésre való felkészülés nem volt a legegyszerűbb: a kapus, Petry Zsoltot a berlini klub a hét elején elbocsátotta a magyar nemzetnek adott interjúban kifejtett véleménye miatt.

CSATLAKOZÁS

Ki mondja Petry, mondja Hrutka!?

Petry Zsoltot a Hertha BSC és Hrutka János a Spíler TV-ből kirúgta véleményéért. Mi a különbség a két eset között? A kormányzati szintet elérő Petry-ügyet Szombathy Pál újságíró és Szöllősi György MSÚSZ-elnök segítségével oldották meg.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy kezdődött Dárdai Pál legszebb álmaira gondolt. Először, a 13. percben csapata emberelőnybe került, miután elfogyott a gólja. Yann Sommer szabálytalanságai piros lapot kaptak.

Aztán a 23. percben az argentin Santiago Ascacibar amelyen keresztül a vezetést a berliniek is megszerezték (1-0).

A 27. percben Mönchengladbach váratlanul egyenlített, egy gyönyörű ugrás végén Alassane-i jogalap lehúzta a hosszú jobb sarkot (1-1).

És ennek még nem volt vége, a félidő hajrájában Lars Stindl a tizenegyes előnyéből a vendégeknek (1-2).

49 perc elteltével Hertha szabadrúgást végezhetett el Matheus Cunha Jobb Jhon Córdoba felrobbant – kicsit többet rögzítettek, de végül gólt szerzett (2-2)

Ami a mérkőzés végét illeti, a berliniek a győztes gól reményében haladtak előre, de a vendégek védelme az utolsó percekben tökéletesen lezárult, így 2-2 maradt. A vezetőedző fia, Dárdai Márton ütközés által játszott. A Hertha a 14. helyen maradt, csak egy ponttal megelőzte Mainzot a kvalifikációban.

A Gulacsi Péter és Orbánt Willi RB Leipzig, aki ismeri a pályát – Szoboszlai Dominik Sérülése miatt még várnia kell a debütálására – 4-1-re nyert a Werder Bremenben, a magyar válogatott gólját csak tizenegyesből vették. Hozzáadva a sima győzelem értékét, a Bayern München tartalékosa 1–1-re játszott hazai pályán az Union Berlin otthonában, így Lipcsének két pontot sikerült faragnia hátrányból – bár a regnáló bajnoknak még mindig van öt pontja.

Bundesliga, 28. forduló

Bayern München – Union Berlin 1-1 (0-0)

Frankfurt – Wolsfburg 4-3 (2-1)

Hertha BSC – Borussia Monchengladbach 2-2 (1-2)