“Tudtam, hogy jobb, ha csendben maradunk” – mondta Schalkes a szurkolói támadásról

A Schalke már kiesett a Bundesligából, ez a csúfság 1988-ban történt a csapattal, aztán három szezon kellett ahhoz, hogy visszatérjen az első osztályba. Amikor elbúcsúzott, matematikailag biztos lett, több száz drog fogadta a játékosokat, megfenyegette őket, és a klub felháborodott közleményt adott ki.

Továbbra is spekulálnak a pontosan történtekkel kapcsolatban, mivel az eset videói csak azt mutatják, hogy az emberek este futnak Gelsenkirchenben. A Reddit-en olyan hangfelvételek keringtek, amelyek lehetővé tették számukra, hogy több játékost eltaláljanak, amelyek közül néhányat teljes kárra zúztak, de ezeket nem erősítették meg.

Az edzői stábtól Gerald Asamoah a Bielefeld elleni mérkőzés után történtekről beszélt. Elmondta, hogy közösen megállapodtak abban, hogy a drogok előtt maradnak, előzőleg nem érezték magukat veszélyben.

Tudtam, hogy jobb csendben maradni

Asamoah, aki a még mindig kitörő szerencsétlenségről is beszélt, elmondta, hogy látta, ahogy a Schalke alkalmazottja földre rúgott.

Az edzői stábtól Mike Büskenst kirúgták, míg Peter Knäbel sportigazgató nyilatkozatakor nem neveket, hanem zúzódásokat és könnyebb sérüléseket említett.

Nem tudni, mely játékosok sérülhettek meg, azonban a klub engedélyezte a futballisták számára, hogy eldöntsék, játszanak-e a hátralévő mérkőzéseken. A Bild annyit írt, hogy Mark Uth, Suat Serdar és Amine Harit úgy döntött, hogy nem játszik.