Tour de Hungary: délben újabb kátyúk voltak az úton a pálya mentén, siettek az aszfaltra

Szerdán kezdődött a magyar kerékpáros túra, a Tour de Hongrie és a nyitó szakasz Phil Bauhaus nyerte. A legjobb magyarként szerdán Karl Adam zárva. Siófok és Kaposvár között 173 kilométeren úgy döntött, hogy felveszi a terepversenyt, amelyen a bahreini Victorious német pilóta bizonyult a leggyorsabbnak – írja beszámolójában az MTI.

A kpsvr.hu cikkéből kiderül, hogy nemcsak a motorosok okoztak érzelmeket, hiszen az elmúlt napokban Kaposváron több helyen is koptatott az aszfalt. A portál szerint a munkát elnyerő cég váratlanul kivonult, így

szerda délben kátyúkkal teli útszakasz várta a versenyzőket.

A város kétségbeesetten kereste a megoldást, és kora délután gőzerővel próbálták megtölteni a lyukakat. Megkereste a 444.hu Charles Eisenkrammer, a Tour főszervezője, aki először azt mondta, hogy kedden megoldották a kérdést. Később megerősítette, hogy a hír igaz, még szerdán is az érintett útfelületen dolgozott, de az aszfaltot az úttestnél is elkészítették. “Az is nagy öröm, mert a szervezőknek nem volt B útjuk” – írja a 444.

Csütörtökön Balatonfüred és Nagykanizsa között 183 kilométer vár a 42. túra terepére, amely 792 kilométert tesz meg a vasárnapi budapesti befejezésig.

A nyitókép a 42. túra Magyarország elején készült Siófokon.