Tényleg utolsó esély az AS Roma Mourinho számára?

Mi marad az edző hírnevéből, ha győzelemre épül, és a győzelmek nem elégek? José Mourinhónak erre a kérdésre kell válaszolnia az AS Roma munkatársaival. A Tottenham Hotspur dicsőségesen (és trófea nélkül) otthagyta a világ egyik legsikeresebb futballedzőjét, és Rómában be kellene bizonyítania, hogy az “M faktor” még mindig létezik, különben leírhatná. Legalábbis a legmagasabb szinten.

José Mourinhóról hálás dolog írni, mert José Mourinhót nagyon könnyű utálni. Vagy szerelem. Nem olyan edző, aki iránt a közönség közömbös marad.

Ahol dolgozik, soha nincs béke. Villámlás, sztárjátékosok érkeznek a partra, viták és összecsapások törnek ki. Hálás lesz akkor is, ha visszatér a Serie A-ba, és leül az AS Roma kispadjára. Lehetséges, hogy a pragmatizmusához illeszkedő olasz avantgárd ismét felfelé ívelő pályára állítja karrierjét? A statisztikák és a Plutarchok segítségével a kiemelkedő “M faktor” nyomdokaiba lépünk.

Sok sikert Caesarnak

“Folytasd, barátom! Legyen merész és ne féljen semmitől! Caesar veled van, és szerencséjét az uszályodon hagyta. ” Így idézi fel Plutarkhosz Római anekdota, amelyben álruhát Julius Caesar Viharban Olaszország felé vette az irányt, hogy besurranjon Pompei hajói között a két vezető közötti polgárháborúban.