Tekintettel arra, hogy Magyarországon bukik az edző, eljött a hatalmas bravúr

Montenegró győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőket Podgoricában, ezzel közel hozva a kvóta megszerzéséhez.

A csapat az utóbbi idők legerősebb válogatottját, a norvégot győzte le 28–23-ra, Durdina Jaukovic hét góllal volt a házigazda csapat legeredményesebb játékosa.

Ez az eredmény amellett, hogy nagyszerű bravúr, számunkra is érdekes, mert Kim Rasmussen Montenegrói szövetségi kapitány. A dán szakember vezette a magyar válogatottat, és a hetedik helyet is megszerezte az Európa-bajnokságon a magyar csapat számára – amely pénteken legyőzte Kazahsztánt – az olimpiai részvételért. Rasmussen, akit a 2019-es vb-vereség után eltiltottak, majd kizártak a magyar szövetségből, nyomorúságosan kudarcot vallott, a megadás és az elválás elválás után oda-vissza ment, a dánok pedig még be is perelték a szövetséget.

A montenegrói csoportba a magyarok és a norvégok mellett Románia is tartozik. Két csapat megy ki Tokióba.