Targonca Drag Racing – Az új olimpiai sport?

Hivatalosan megkezdődött a 2012-es londoni olimpia: az észak-karolinai Charlotte-ban április és szombat délután rendezték meg az amerikai és kanadai kenu szlalom olimpiai próbáit, a televíziós műsorokban ma már számos előminősítő verseny zajlik. Amerika kedvenc olimpikonjai átveszik a televíziós reklámokat, óriásplakátokat és ruházatot. Michael Phelps edzés közben jelentős uzsonnaként támogatja a Subway egészséges szendvicseit, míg Shawn Johnson legújabb Cola reklámjában megmutatja kegyelmét és mozgékonyságát. London ezen a nyáron a világ központja lesz, mivel több mint 204 ország és terület vidámságot ad a csapataiknak. Még a targoncavezetők is készülnek olimpiai bemutatkozásukra, Doritosból és Funyunsból táplálkoznak. Mi?

A texasi Dallasban a targoncák üzemeltetői és munkatársai a Játékok saját verzióját rendezik: a 200 méteres targonca Drag Race-t. A forgalmi kúpokat sávvezetékként használva a sofőrök felveszik kedvenc targoncájukat a raktárflottából, és lenyűgöző, 10 mérföld per óra sebességgel szállnak fel. A YouTube-on bemutatott Erik Hystere “meggyőződik a Mitsubishi olról” egy parkoló közepén. Ilyen típusú jóváhagyással talán a targonca márkának meg kellene fontolnia a 2020-as olimpia szponzorálását.A targoncákkal foglalkozó vállalatok mind belső égésű targoncákat, mind elektromos targoncákat gyártanak. Mivel a dízel targoncákat a sebesség és az állóképesség érdekében építik, előnyben részesítik őket a propán vagy a gázüzemű targoncákkal szemben.

Az olyan szervezetek, mint a Canadian Material Handling and Distribution Society, éves promóciós versenyeket rendeznek Dallas targonca biztonság és megfelelő kezelési technikák A CMHDS BC Championship targonca rally egy vezetett akadálypálya, amely megköveteli, hogy a járművezetők manőverezzenek targoncákat és irányítsák a szedőket keskeny folyosókon, valamint kúpok, oszlopok és hordók körül. A hatékonysági pontok, a teljes teljesítési idő és a jártassági tesztek írásbeli pontszáma meghatározza az egyes területek aranyérmeit. Az akadályok összeomlása csökkenti az összpontszám pontjait, de még mindig sok a tömeg.

Míg a targoncaversenyeket vagy a targoncaversenyeket nem fogadják el olimpiai sportként London 2012-ben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) két új sportágat hagyott jóvá: vegyes páros tenisz és női boksz. London összesen 26 sport– és 39 szakágat mutat be kéthetes szakaszán július 27. és augusztus 12. között. Bármilyen érdekesnek is tűnhet a targonca tapadása, figyelem, ahogy Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere megdönti a 100 méteres deszka újabb világrekordját, sokkal szórakoztatóbb és lenyűgözőbb. Ne csüggedjen, targoncák, folytassa az agilis fordulatokat e hordók körül, és talán végre valóra válik az olimpiai dicsőségről szóló álma.