Szívizma volt, de már jó védője a DVTK-nak

Polgár Kristóf, egy 24 éves DVTK-védő először decemberben kapta el a koronavírust, majd a szívizomgyulladás szövődményeként kialakította a COMID-19-et. Ezért az elmúlt hónapokban nem tudtuk elolvasni a nevét, amikor kihirdették az NB I keretrendszerét. Jó hír, hogy most teljes munkát végez, sőt néhány percet kapott a pénteki edzőmeccsen – jelentette a honlap. klub.

A negatív kontrollvizsgálat után végzett vérmintavétel azt mutatta, hogy a troponin szintem magas volt, ami a myocarditis jele. További vizsgálat után megerősítést nyert, hogy nem tudtam edzeni. Teljesen leállítottam a sportmozgást, a maximális járás elfér. Később 110-es pulzusig tudtam edzeni. Alig vártam, hogy bármilyen labdamozgást meg tudjak csinálni.

Mondta a fiatal védő. Kezdetben még a legegyszerűbb mozdulatokkal is meghaladta a pulzusát a 110-en, ezért inkább fekvés közben végezte el az alapvető gyakorlatokat. Ahogy a szervezet megszokta, egyre nehezebb gyakorlatokra léptek át Erdélyi Péter edzővel.

Az elmúlt három hétben napi két edzést végeztem. Kétszer olyan keményen edzek, mint a csapat, hogy utolérjem. Nem lesz könnyű visszatérnem a csapatba, mert sok új játékos érkezett. Egyébként mindent beleadok, aztán az edzőm eldönti, hogy mi lesz elég

– mondta reménykedve Polgár Kristóf.