Szintbe léphet, szlovén csapattal bővítheti az EL hokipályáját

A következő szezonban egy szlovén csapat bővítheti az Erste Liga (EL) jégkorongpályáját – írta az MTI.

“Van egy konkrét jelölt, egy szlovén csapat, de a részletek még kidolgozás alatt állnak” – mondta Szőke Álmos, a liga elnöke az M1 aktuális csatornának. Hozzátette, hogy a régióban az Erste Liga kezdi elérni azt a színvonalat, amely népszerűvé teszi más csapatok körében.

Az osztrák és szlovákiai bajnokságok mellett az EL lehet a következő regionális sorozat, amely minőségi szempontból és minden egyéb szempontból meghatározó lesz.

Azt hitte.

Az EL második osztályának létrehozásáról a héten ismét szó esett a magyar szövetség honlapján. Szőke Álmos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ötlet nagyon régóta napirenden van, és mindenekelőtt meg kell teremteni az ehhez szükséges pénzügyi alapot, ami a járványhelyzet közepette nem könnyű feladat.

“Még mindig sok a megválaszolandó kérdés, de azokat nem utasították el, a szövetség és az Erste Liga együtt dolgoznak ennek a stratégiának a kidolgozásán. Talán lesz oka arra, hogy néhány év múlva legyen “- mondta.

Ebben a szezonban az EL-t a csíkszeredai SC nyerte, aki 4-2-re nyerte a döntőt a farkasok, Corona Brassó ellen. Legutóbb 2014-ben volt magyar csapat a magyarországi bajnokság döntőjében, amikor Brassó ellenfele az érsek kezdője volt.