Szerb kapitány: Győzni fogunk a magyarok ellen

A magyar női kézilabda-válogatott gyengén küzdött a kazahok ellen, míg Szerbia az olimpiai játékokon elszenvedett vereség miatt döntő mérkőzést adott szombaton egymás ellen.

A 46-19-es győzelem után a magyar szövetségi kapitány elmondta, hogy jó látni a csapat mentalitását.

Ez nem sérti meg az ellenfelet, de a bajnokság alsó része most indul nekünk

Hozzátette.

“A hétvégén elmentem hozzá, így ha a sérülésem miatt fájnak, továbbra is százhúsz százalékkal haladok előre. Nagyon jó a légkör a csapatban, annyira mosolygós volt a felkészülés. Ez az összecsapás minden bizonnyal szabaddá tett minket a szerbek elleni találkozóra “- mondta Háfra Naomi.

Szerbia nagy 29-24-es csatában jött ki, így. hogy az első félidőben többször vezetett, a második félidő elején pedig 7-6-ra kapott mínusz öt ellen, így 22-21-re visszahozta a meccsre. Az olimpiai bajnok védője azonban jobban tudta rendezni a haját, ezért nagy lépést tett előre.

A magyarok számára a szombati győzelem szinte biztosan megéri az olimpián való részvételt, ebben az esetben Szerbia minden bizonnyal búcsút mondhat tokiói álmainak (legalábbis matematikailag még nem).

Mint a szerb szövetség honlapja elmondta, “lesz vagy nem” meccs lesz.

“Gratulálok az oroszoknak a győzelemhez. 18: 00-ig nem tudtam, hogy egyáltalán belépünk-e vagy sem. Ez kihatott a játékunkra, mert egész nap a szobában maradtunk. A meccs nagy részében jól játszottam, volt 22-21-es esélyem, de a 23. gólt túl könnyen lőttem. Ezek után kihagytam néhány helyzetet, problémáim voltak a koncentrációval és ezen a szinten ez elfogadhatatlan, őt az oroszok megbüntették.

Győzni fogunk a magyarok ellen, és kvalifikáljuk magunkat az olimpiai játékokra

Kijelentette Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány.

“Büszke vagyok a csapatomra, voltak jó pillanataink, de még több esélyünk van a magyarok ellen. Ez a torna legfontosabb mérkőzése, jobban kell játszanunk “- jelentette ki Jelena Trifunovic, Ramnicu Valcea keresztez jobbra.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, a magyarok négyszer, a szerbek pedig kétszer nyertek (mindkettő felkészülési mérkőzésen). Az utolsó összecsapásra tavaly decemberben az Európa-bajnokság csoportkörében került sor: Koldingban a magyarok a 20–11-es félidő után 38–26-ra nyertek.

Női olimpiai selejtező 2. forduló

17.30: Magyarország – Szerbia