Szekszárdon is nyert, a soproni női kosárlabda csapat a 14. bajnoki címet szerezte meg

A jelenlegi bajnok Sopron Basket kedden nyolc ponttal nyert a Szekszárd vendégeként kedden az NB I női kosárlabda döntőjének negyedik mérkőzésén, 3-1-es összesítéssel megnyerve a párharcot és 14 aranyérmet gyűjtött.

A veretlen szezon győztese, a Sopron az elmúlt kilenc napot 80-57-es sikerrel kezdte, majd szerdán Szekszárd 72-69-es döntetlent játszott hazai pályán – ez volt a bajnok első veresége az NB I 2020-21-es szezonban – majd szombaton Sopron ismét vezetést szerzett 81-46-os diadalával.

A szurkolók kedden a szekszárdi sportcsarnokban voltak jelen, a világjárvány-szezonban először, az állami támogatásnak köszönhetően fehér ruhás szurkolók százai gyűltek össze a lelátón, dúdolva és dudálva kedvenceiket. Sopron negyven kábítószert kínált egy hellyel a kis bank mögött.

Az MTI szerint az Euroliga negyedik vendége két triplával adta meg az alaphangot a negyedik csatának, az olimpiai bronzéremnek. Jelena Brooks hamarosan öt pontig tartott. Az első negyedben kilenc pontot szerzett Gáspár Dávid aki már a 17. percben 12 pontos előnyt nyert, amikor a WNBA Indiana lázas volt Bernadett határ remekelt az ablakpárkányok alatt. Bronzérmes a szekszárdi Európa Kupában Zala Friskovec dobta a harmadik triplát, de a nagyszünetben így is 26-33 volt.

Félcsere után aztán az elején megmaradt a két csapat közötti 5-10 pontos távolság Megan Walker és az Euroliga legjobb védőjének választották Gabby Williams kosaraikkal 18 ponttal nőtt a sorozat hatodik aranyérméért vezető szopránok előnye (35-53).

Ez a szakasz – amelynek során Djokic Zeljko tanítványai mindössze 9 pontot szereztek – végül ez bizonyult döntőnek, az utolsó távon csak a vendégek sikerességének mértékét kérdőjelezték meg.

Női kosárlabda NB I-es döntő – 4. mérkőzés

KSC Szekszárdi Atomerőmű – Sopron Basket 54-62 (12-21, 14-12, 9-20, 19-9)
Legjobb dobók: Friskovec 17, McCall 8, Goree 8, Studer 8 és Brooks 15, Williams 11, Walker 10, Border 9, január 9
A párharc végeredménye: 3-1 a Sopron javára.