Szalai majdnem 1200 percet várt jelenlegi góljára

Szalai Ádám volt a Mainz hőse, a magyar válogatott szövetségi kapitánya győztes gólt szerzett a Bundesliga bajnokságban a Werder Bremen ellen.

Ez volt Szalai első gólja a szezonban, és jobbkor már nem is tudott volna gólt lőni, mivel a Mainz kiesik, és a brémai győzelem után ötpontos előnyt élveznek a jelenleg kvalifikált Köln és a Hertha előtt, Dárdai Pál csapata jelenleg karanténban van, és egyetlen meccsel kevesebbet játszott.

A 33 éves csatár a Bundesligában érte el utolsó sikerét 2019 decemberében, amikor gólért cserébe győztes gólt tűzött ki a Frankfurt ellen. Azóta a Transfermarkt szerint 1194 perc telt el Szalai nélkül a Bundesligában, de tegyük hozzá, hogy a csatár nagyon gyakran érkezett csereként, idén hétszer indult az idei 15 bajnokságában.

Ráadásul váratlanul elkezdődött a szezon, kimaradt a keretből, majd térdműtéten esett át, majd a fordulóponton. Bo Svensson az edző érkezése januárban. Azóta Szalai is egyre fontosabb szerepet kapott, ami a magyar válogatott számára is fontos, azóta. Marco Rossi a szövetségi kapitány gyakran mondta, hogy mellette van az egyik legfontosabb játékos.

Weitergehts 💪 1. FSV Mainz 05
➕3️⃣