Szalai Ádám legyőzte a Bayern Münchent

A Mainz otthon 2-1-re nyert a címvédő és a listavezető, rekordbajnok ellen a német labdarúgó-bajnokság szombati 31. fordulójában.

Szalai Ádám három napja győztes gólt szerzett a Werder Bremen otthonában, ám a magyar válogatott szövetségi kapitányának ezúttal esélye sem volt az összecsapáson. A Bayernnek győznie kellett volna, hogy szombat este aranyérmet ünnepelhessen, de a kiesés elől menekülő és utolsó hat találkozóján ötödik döntetlent megnyerő manziak elhalasztották a müncheni bajnokság nyitányát.

Ehhez képest a hazaiak azóta a harmadik percben vezettek Jonathan Burkhardt nem tudta lelassítani a lövését Neuer.

Ráadásul a 36. percben már 2-0 volt az után Mainz előtt Robin Quaison Szép gólt szerzett a Bayern.

Robert Lewandowski, aki gyakran támaszkodik a sebességére, korhadt napot játszott az átázott talajon.

A másik meccs szombat délután Sallai Roland kezdőként 68 percet játszott a Hoffenheimmel otthon játszó Freiburgban.

A túrán a Bajnokok Ligája rajtjához vezető Borussia Dortmund Erling Haaland 24 és 25 bajnoki góllal diadalmaskodott a Wolfsburg vendégeként, hátrányban játszva az 59. percben.

Bundesliga, 31. forduló

FSV Mainz 05-Bayern München 2-1 (2-0)
SC Freiburg-TSG 1899 Hoffenheim 1-1 (0-1)
VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 0–2 (0–1)
Union Berlin – Werder Bremen 3–1 (0–0)

később:
Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 18.30
pénteken játszott
FC Augsburg-1. FC Köln 2-3 (0-3)

játszott vasárnap:
RB Leipzig-VfB Stuttgart 15.30
Borussia Mönchengladbach-Arminia Bielefeld 18.00
A Schalke 04-Hertha BSC mérkőzést elhalasztották.