Szabics: Tisztelettel nyerünk és büszkeséggel veszítünk

Az Újpest a Magyar Kupa győztese lett, miután hosszabbításban 1-0-ra nyert, ez kettős emberelőny a Mol Fehérvár FC ellen.

“Gratulálok az Újpestnek a kupagyőzelemhez! Ezt a hibát keressük magunkban, mert ezt a meccset elvesztettük magunknak. Viszont tisztelettel nyerünk és büszkeséggel veszítünk. Az Újpest nem sokat tett az első félidőben, sikerült dominálnunk, de nem sikerült gólt szereznünk, és görcsössé vált a csapat. Az Újpest pedig egyre jobban bekapcsolódott a meccsbe, és megnehezítette a védekezésünket, amelyet nem tudtunk megtörni. Nagyon sok munkánk van még azért, hogy reagáljunk az ilyen helyzetekre “- mondta Szabics Imre, Fehérvár edzője a robbanás után.

Amikor az M4 Sport újságírója megkérdezte Szabicsot, mi a véleménye a két kiállításról, így válaszolt: “Nem ítélkezünk”.

Szabics április elején vette át Fehérvárt, és megszerezhette volna az első trófeáját a csapattal. Az NB I-ben viszont továbbra is érmet gyűjthet, ami akár ezüst is lehet, ha a Puskás Akadémia kiesik a már elveszített Budafokból, és a Fehérvár legyőzi a Diósgyőrt, amely Budafokhoz hasonlóan elbúcsúzott a vezetéstől.

A kiemelt képen Ivan Petrjak, a Fehérvár játékosa és Vincent Onovo, az Újpest labdarúgója látható a kupadöntőben.