Szabiccs nagyon furcsa Fehérvár számára

A Fehérvár hazai pályán 3-1-re nyert az MTK-nál az NB I 32. fordulójában.

A vendégcsapat erőteljesen kezdett, ami a 18. percben Nikolics kissé gyanús góllal is vezetést szerzett.

Szokatlanul sokáig, több mint két percig tartott azonban a középre jutás, mivel a hazaiak leváltották a csapat kapitányát. Kanta Józsefet, aki a szezon végén visszavonul, és utolsó hazai mérkőzésén játszott. A visszavonult középpályásért, aki 1998 óta az MTK-nál van, a két csapat tagjai sorban álltak.

Amint a mérkőzés csúszni kezdett az MTK számára, a menedzser úgy döntött, hogy megváltoztatja a taktikát.

A szünet után a Fehérvár fölénye nem érvényesült, és bár a magyar támadók továbbra is súlyosak voltak, Mijatovic azonban együtt kellett élnie a játékkal. Az MTK a 65. percben esett – Herrera Felkapta második sárga lapját – és tíz perccel később már éppen beszállt Zivzivadze nagyszerű egyéni kezdés végén megduplázta Fehérvár előnyét.

A 82. percben Houri szabadrúgással háromra növelte a különbséget, míg ez a meccs utolsó kulcseseménye a kapu előtti kavarodás végén Ferreira megszépített.

Karrier edzőként az MTK 2021-ben ismét nyert, míg a MOL Fehérvár Szabics Imre egy idegen irányítása alatt még nem kapta meg változatlanul.

Az MTK a szezon előző két bajnoki mérkőzésén, amely két hete a Magyar Kupa elődöntőjében zajlott, legyőzte először a Fehérvárt, majd ezúttal másodszor a fővárosban.

NB I, 32. forduló:

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)
Az új Hidegkuti Nándor stadion, kapus bezárult
v.: erdős
MTK: Mijatovic – Alho, Perkovic, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera – Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei Sz., 46.) – Prosser (Vancsa, 76.), Varga R. (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.).
Fehér vár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) – Pinto (Alef, 78.) – Bamgboye, Nego, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) – Nikolics (Zivzivadze, 74.)
viselet: Ferreira (88) és Nikolics (18), Zivzivadze (75), Houri (82)
sárga kártya: Herrera (38, 65) és Petrjak (55), Bamgboye (73)
Piros lap: Herrera (65.)

pénteken játsszák: