Sportlövési botrány: Sidi Péter közleményt adott ki

A múlt hét kedden minden idők legmocskosabb magyar sportkalandjára került sor, két sportlövő, akik kezdetben a tokiói olimpiára készültek, ráadásul már rendelkeznek olimpiai kvótával, Péni István és Sidi Péter A Magyar Sportolók Szövetsége (MSSZ), a Sportolók Nemzetközi Szövetsége (ISSF) és, mint kiderült, a rendőrség.

Az első hét megdöbbentő eseményei után a komáromi Sidi Péter szerda este sajtóközleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyet módosítatlan formában közölünk.

Sidi Péter nyilatkozata

Kedves szerkesztő!

Tisztelt közvélemény, napok óta követi az indiai kormány eseményeit. Sajtóértesülések szerint vannak olyan pletykák, hogy gyanú szerint közreműködtem Péni István doppingolásában, amit elutasítok. Az egyesület vezetősége egyelőre nem vizsgált ilyen körülményeket, de a Péni István által elküldött szállodai folyosó felmérés alapján az elnökség fegyelmi eljárást indított ellenem és felfüggesztette versenyjogomat. Perek indultak ellenem, mert azt hitték, engedély nélkül léptem be Peni szobájába.

2021. május 18-ig vártam, mert a fegyelmi eljárásomat erre a napra tűzték ki. Azt hittem, ez az a fórum, ahol elmondhatom véleményemet erről. A fegyelmi eljárást és a felfüggesztésemet az Elnökség (mint II. Szintű fegyelmi testület) rendelte el a fegyelmi bizottság elnöke helyett. Ez sérti a fegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet 4. cikkét. Ez egyértelműen előzetes döntés, mivel a fegyelmi bizottság döntését gyakorlatilag a másodfokú fegyelmi testület hozta meg.

A fegyelmi bizottsághoz intézett értesítést nem követték el jogellenesen olyan bizonyítékok, amelyek alapján a fegyelmet elrendelték – különösen a szálloda videója, amelynek eredetére nem kaptam magyarázatot -, amely nélkül részemről egyetlen nyilatkozat sem lenne alaptalan . . A videót az ügyvédem írásban is kérte néhány nappal a tárgyalás előtt, amelyet szintén nem bocsátottak rendelkezésre. Azonban nem lepődtünk meg azon, hogy a Fegyelmi Bizottság a 18. ülésen határozatlan időre felállt, mivel a három tagból csak kettő jelent meg, így az ülésre nem kerülhetett sor. Péni Istvánt sem hívták be a tárgyalásra, bár alapvető követelmény, hogy a kérelmező is vallomást tegyen, különös tekintettel az eset homályos történetére. Ügyvédem többször kérte a regisztráció megindítását a tárgyaláson, amelyet ígértek, de ez eddig nem teljesült.

A következő meghallgatást május 27-re tervezik, amelyen ismert, hogy sem Peni, sem én nem tudunk bemutatkozni.

Ismeretes, hogy Péni István doppingvétsége esetén nem függesztették fel a versenyjogát, de engem felfüggesztettek. Könnyen belátható, hogy a felfüggesztést azért tették meg, hogy megakadályozzam a 21-én kezdődő eszéki Európa-bajnokságot. Nagyon felkészültem erre a versenyre, nagyon jó formában vagyok. Számításaim szerint reális esélyem lett volna körülbelül 5-6 éremre, kezdve az elmúlt hetek eredményeivel.

Azok az okok, amelyek megakadályozzák, hogy részt vegyek az Európa-bajnokságon, a korábbi évekre vezethetők vissza. Péni István csak a 2020 februárjában és szeptemberében zajló országos bajnokságon akadályozta meg, hogy más módon tiltakozzak, azt állítva, hogy a fegyverem szabálytalan. Ekkor még tiltakozását elutasították, de zaklatása negatívan befolyásolta az eredményeimet, majd 2021. március 7-én a kezdő főbírónál a tiltakozás következett be, és ugyanezen okból kizárták a versenyből. Észreveszem, hogy négy éve ugyanazzal a puskás felszereléssel versenyzek, és azt tapasztaltam, hogy ez minden nemzetközi versenyen rendszeres.

Az indiai világbajnokság eseményei már ismertek a nyilvánosság előtt, ahol két csapattársam lemondása miatt kizárták a magyar csapatot a döntőből. Ezzel kapcsolatban az egyesület fegyelmi eljárást indított. Nagy meglepetésemre azonban engem is megbüntettek, bár nem vettem részt a fegyelmi vétség alapjául szolgáló kudarcban. Március 7-én pert indítottam a Fővárosi Bíróságon az OB, a kizárásom és a vb-ről való kilépésem miatt.

Ügyvédem az egyesület vezetőivel együtt kezdeményezte a felfüggesztés felülvizsgálatát, hogy részt vehessek az Európa-bajnokságon, tekintettel arra, hogy a pénisz doppingügyében vagy az ellenem folytatott fegyelmi eljárásban még nem áll rendelkezésre bizonyíték, és a nem függesztette fel az ISSF. Úgy tűnik, hogy a szövetség kettős mércét alkalmaz Péni István és köztem. Bármit is tesz, vagy nem büntetik, vagy nem büntetik a felelősség enyhítése érdekében.

Az EB-ből való távolmaradásom miatt feltételezem, hogy folytatódnak a megtorló intézkedések ellenem, és az olimpián való részvételemet is megakadályozzák, még akkor is, ha megszereztem az ország kvótáját. A felfüggesztésem és a versenyektől való távolmaradásom olyan kedvezményezettekkel rendelkezik, akik szintén jelentős szerepet játszottak az eset kialakításában. Pekler Zeklán, aki visszavonult a vb aranymérkőzésétől, valamint Dr. Hammerl Soma. Hammerl László fia, aki Péni István csapattársa az UTE-n. A háttérből megállapítható, hogy nem akadályozom Péni István fejlődését, indokolatlanul nem indítok eljárást ellene, nem vonulok ki a csapatversenyekből, nem kezdeményezem felfüggesztését és nem használok tisztességtelen eszközöket a megelőzésre az én hibám.

Kérjük, fontolja meg, amit leírtam, az alábbi eseményekkel is folyamatosan tájékoztatni fogom.

Sidi Péter

Többszörös világ- és Európa-bajnok, világelső sportember

Történelem:

• Péni István először a márciusi újdelhi világkupán adott pozitív doppingmintát.
  • Az újpesti atléta később bizonyítékot nyújtott be a Magyar Sportlövész Szövetség elnökségének, és azt sugallta, hogy magyar sportoló engedélye nélkül körülbelül 45 percig tartózkodott szállodai szobájában, vagy valaki diuretikummal változtatta meg vitamin kapszulájának tartalmát. .
  • Ezen bizonyítékok alapján az egyesület bebizonyította a szabotázst, megnevezve a szálloda biztonsági szobájában látható Sidi Péter nevét, akinek felfüggesztési engedélyét azonnal felfüggesztették.
  • Az esetről rendőri panasz tárgyát képezte, és visszaküldték Péni önfelfüggesztési engedélyét, amely még nem volt olyan fegyelmi bizottsági eljárás tárgya, amely hivatalosan is megtiltotta volna.
  • A nemzetközi szövetség döntése az eszéki Európa-bajnokság után várható, amelyen Péni István már részt vehet, Sidi Péter viszont nem.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Kérem, maradjon minél több embernél, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballújságot, amely az írás színvonalával és egyediségével akar kitűnni. Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket. Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!