Sportlövési botrány: Peter Sidi bevallotta, ami új kérdéseket vet fel

A szerkesztőségünkhöz érkezett levélben a világ- és Európa-bajnok sportlövő bemutatta saját változatát arról, hogy miért engedte 45 percet versenyzője, Péni István szállodai szobájában engedélye nélkül.

A Magyar Lövészszövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön ülésezett, hogy meghallgassa Sidi Péter bizonyság arról, hogy a versenyző és riválisa 45 percig mit tett a márciusi indiai világkupán, Péni István szállodai szobájában, távollétében és engedélye nélkül. Peni pozitív doppingmintát adott ennek a versenynek, és bár senkit sem nevezett meg, azzal védekezett, hogy valaki illetéktelenül tartózkodott a szobájában, és tudtán kívül tiltott anyagot kapott a vitaminjában.

Sidi nem jelent meg a tanács ülésén. Bár a szövetség felfüggesztette versenyjogát, továbbra is Eszéken, a Sniper Európa Bajnokságon szerepel a Román Sportlövész Szövetség hivatalos küldöttjeként, a román színekben versenyző felesége edzőjeként. Ez az erdélyi Molnár Eliza bizonyíték egy fénykép a sportlövő Facebook-oldalán is.

A birtokunkban lévő dokumentum szerint Sidi levelet küldött a nevében, amely vallomásként is értelmezhető, jelezve, hogy ügyvédje távollétében képviselte érdekeit.

A sportlövészet azzal kezdte levelét, hogy fegyelmi vétséget hirdetett ellene a fegyelmi eljárás mielőbbi lezárása érdekében. Ezt követően a bizonyítékok tükrében megosztotta saját Péni-változatát a szabotázsnak és a szándékos mérgezésnek minősített pozitív dopping esetről mind a hazai, mind a nemzetközi szövetségek részéről.

Az alábbiakban Sidi levelének legfontosabb megállapításait idézzük.

• A sportoló azt állítja, hogy Peni meghívta egy beszélgetésre az indiai világkupán március 18-án reggel a puskája kiegészítőjéről, amelyet gyakran kritizált (ez volt a kétlábú körüli botrány, amelyről a nemzetközi sajtó is beszámolt). ).
  • – Peni zavartalan szemtől szembeni beszélgetésre kínálta a szállodai szobáját. Azt mondta, hogy 10: 30-kor az apjával és a klubtársával mennek edzésre, de ő azzal az ürüggyel marad el, hogy nyugodtan beszélhetünk. Ezt hangsúlyozva, átnyújtott egy kártyakulcsot, amire a szobájában kellett várni. ”
  • Sidi írja, a videón is látható, hogy nem a megbeszélt időpontban jelent meg titokban vagy álruhában.
  • “Nem volt a szobájában, ezért vártam rá. Azt hittem, valami történt, és késő volt. Közben a telefonommal voltam elfoglalva. Nem néztem időben, de egy idő után belefáradtam a várakozásba, így az asztalon lévő kártyakulccsal hagytam el a szobát. “
  • Sidi folytatja, hogy utólag már tudja, hogy más volt a célja, hogy meghívja egy személyes beszélgetésre: „ő adta meg a kulcsot is a fényképezőgépe megcsalásához, nem igazán akart beszélni nekem. (…) Most már tudom, hogy fegyelmi büntetés kiváltása volt a célja annak érdekében, hogy kitiltson, és ne vehessen részt a jelenlegi Európa-bajnokságon és olimpián. ”
  • Szerinte ez egy olyan folyamat része, amelyet az ellene folyó tiltakozások mellett megerősít az a tény is, hogy Péni jelentését “alig tíz nappal az Európa-bajnokság előtt készítette, hogy ártatlanságom többet ne derüljön ki. korai. “

Vallomása végén Sidi Péter a fegyelmi bizottsághoz fordult, hogy állapítsa meg, hogy nem követett el fegyelmi vétséget, és fejezze be az ellene folyó eljárást.

A fegyelmi vizsgálat mellett rendőrségi vizsgálat is folyik az ügyben.

Történelem:

• Péni István először a márciusi újdelhi világkupán adott pozitív doppingmintát.
  • Az újpesti atléta később bizonyítékokat nyújtott be a Magyar Sportolók Szövetségének elnökségéhez, arra utalva, hogy magyar sportoló távollétében körülbelül 45 percig tartózkodott szállodai szobájában, vagy valaki diuretikummal változtatta meg vitamin kapszulájának tartalmát.
  • Ezen bizonyítékok alapján az egyesület bebizonyította, hogy a szabotázs bebizonyosodott, Sidi nevet adta a szálloda biztonsági szobájában láthatónak, akinek vezetői engedélyét azonnal felfüggesztették.
  • Az ügyben rendőrségi panaszt nyújtottak be, és visszaküldték a Peni versenyengedélyt, amelyet felfüggesztettek.
  • A bizonyítékok alapján a nemzetközi szövetség fizetett Pénnek is, így az orvlövész Újpest indulhat az eszéki Európa-bajnokságon, de Sidi nem.
  • Peni egy interjúban elmondta, hogy Sidi évek óta zaklatja.
  • A légpuska péniszével aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!