Sousa: A magyar csapat érettebb, de ezt minőséggel kompenzálhatjuk

Paulo Sousa szövetségi kapitány és kapus Wojciech Szczesny Azt is megígérte, hogy sokakat meg fog lepni a lengyel labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön először vb-selejtezőt játszik a magyarok ellen a portugál szakember irányításával. A Székesfehérváron is dolgozó korábbi menedzser dinamikus futballt ígért, amelyben játékosai intenzívek lesznek a labdával és a labdával – írja az MTI.

Marco Rossi kolléganőmnek ez lesz a 25. mérkőzése a magyar válogatott élén, így a rivális fogalma érettebb, de ezt minőséggel kompenzálhatjuk. Nyerni akarunk!

– Az 50 éves edzőt januárban nevezték ki a szerdai sajtótájékoztatón. “Minél jobban beépül az új megközelítés a játékosok fejébe, annál jobb teljesítményre lehet számítani idővel. A játékosok nyitottak voltak az ötletekre. “

Szczesny arról beszélt, hogy három napig nagyon intenzív vagyok, kedden például két edzésük is volt, az egyik a védekezésre, a másik a támadás kiépítésére összpontosított.

“Jerzy Brzeczeknek nem kellett távoznia, mert nem jó szakember. Nem játszottam elég jól. Ezzel a felelősséggel kell futballoznunk. Bár engem jelöltek ki kezdő kapusnak, ez nagy megtiszteltetés, de ez önmagában még nem jár sikerrel “- mondta a 30 éves futballista, aki csütörtökön ötvenedik alkalommal viselheti a címert.

A magyarokról szólva a Juventus kapusa hangsúlyozta, hogy hat mérkőzés óta veretlenek voltak, és mivel tavaly ősszel átlépték a háromvonalas vonalat, a játékuk sokkal hatékonyabb.

Nem vagyunk favoritok a csoport megnyerésére, de egy szervezett játékkal esélyünk lehet “- hangsúlyozta Szczesny, hogy az angolok a legnagyobb eséllyel pályáznak az első helyre.

A magyar és a lengyel válogatott csütörtökön a Puskás Arénában játszik a világbajnokság 20.45-ös selejtezőjében.