Sokkolta az ukrán válogatott játékosát, Mezőkövesden kezelték

A múlt héten az FC Rukh Lviv labdarúgócsapata nagy lépést tett a megmaradás felé, 3-0-ra nyert az ukrán bajnokság 22. fordulójában a Mariupol vendégeként.

A mérkőzés hőse kétszer az ukrán válogatott Andrij Vasziljevics Borjacsuk ők voltak azok, akik tizenegyessel harcoltak és gólt szereztek. A 25 éves csatár ismerkedhetett a magyarokkal is, ugyanis hat meccsen lépett pályára Mez inkövesden. Pintér Attila érkezéskor a klub nem igényelte.

“Új edző érkezett a magyar csapatomba, aki azt mondta, hogy nincs szüksége rám. Szóval, ez a kaland negatívnak bizonyult, nagyon rossz benyomásaim voltak. Csak Budapest nagyváros, bármely más falu. Természetesen a futball szempontjából az NB I nem rossz, de ez maguknak a magyaroknak nem tetszett “- mondta.

A légiósokat idegeneknek tartják, azt hitték, csak azért jöttünk, hogy pénzt keressünk. És focizni fogunk.

Azt mondta, rosszul érezte magát azon a napon, amikor az edző váltott.

“Vicces történet, mert az új edzőt már az első edzésen elküldtük futni, hogy hibát találjon bennem. Aztán kirúgták az edzésről, azt mondta, hogy induljak. Ugyanezen a napon egy futballista érkezett a csapathoz, és az edző váltotta. Két nappal később azt mondták, hogy a második csapatba kerülök, és a fizetésem 50 százalékkal csökken.

Természetesen megdöbbentem, mert nem mindenki volt tanúja fegyelmi eljárásnak a részemről, keményen edzettem. Erről emlékszem Magyarországról.