Sokkal többet fogunk beszélni egy újabb sportlövész botrányról

“Döbbenetes történet” – így jellemezte Tiszeker Ágnes a DIGI Sport hírlevél, a Sport24 eseményeit az indiai világkupán. A magyarországi doppingellenes csoport vezetője szerint sokáig beszélgetnek az esetről, amelynek kapcsán a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdai közleményében Péni István bejelentését idézte, és bejelentette, hogy fegyelmi intézkedéseket hoznak. . Sidi Péter ellen.

Egy magyar sportlövő doppingtesztje pozitív lett, de a Magyar Antidopping Csoport vezetője nem említette, hogy ki érintett.

“A mintavétel a külföldön megrendezett világkupán történt, a Nemzetközi Sportegyesület a minta abszolút tulajdonosa, ő is jár el, folytatja a meghallgatást.

Minden pozitív eset nagyon sajnálatos, de ennek a szempontnak a háttere is meglehetősen sokkoló történetnek tűnik.

Tiszeker Ágnes a Sport24-nek elmondta.

A Magyar Sportolók Szövetsége közleményt adott ki Péni István bejelentésére hivatkozva – ez egy ismeretlen személy, aki az indiai vb helyett Péni István szállodai szobájába lépett, ott tartózkodott 45 percig, majd távozott. A hirdetés nem fedte fel, hogy a behatoló mit csinál a szállodai szobában.

Az esetet a szálloda biztonsági szobája is rögzítette. Péni azt írta, hogy nem tudja egyértelműen beazonosítani, hogy ki az elkövető, de megjelenése és ruházata alapján vélelmezhető, hogy a magyar küldöttség tagja.

A Magyar Sportlövész Szövetség közleményében jelentette be, hogy fegyelmi vizsgálatot indít Sidi Péter ellen és a vizsgálat befejezéséig felfüggeszti versenyengedélyét.

Sajnos azt kell mondanom, hogy erről még sokat fogunk beszélni, és lesznek tanulságai az esetnek, ahogyan most látom.

Tiszeker megjegyzése.

A Magyar Sportlövész Szövetség elnöke Péni István levelét és az indiai szálloda biztonsági lövését küldte a fegyelmi bizottságnak, amint írják, “hogy fegyelmi eljárást kezdeményezzen a fotón látható Sidi Péter sportlövészet ellen”.

A vizsgálat végére a Magyar Sportlövész Szövetség jelezte, hogy nem kíván nyilatkozni a kérdésről.