“Soha nem állt ellen a nyomásnak” – idézte Vettelt egy verseny után

Sebastian Vettel 33 évesen új fejezetet kezdett karrierjében az Aston Martinnál, egy másik probléma, hogy a Bahreini Nagydíjon büntetést kapott, majd 15. lett, míg csapattársa Lance-lovaglás továbbra is az első tízbe esik. A Forma-1 korábbi versenyzője, Gerhard Berger nem kételkedik abban, hogy a német pilóta ezt be akarja bizonyítani, de gyanítja azt is, hogy miért nem sikerül.

“A négyszeres világbajnok, az egyik legimpozánsabb pilóta tiszta vonal.

De soha nem állt ellen a nyomásnak.

Emlékszem, amikor Daniel Ricciardo eljött a Red Bullhoz, erős volt, és Vettel nem tudta kezelni. De ugyanez történt a Ferrarival is, egyáltalán nem éreztem magam felszabadultnak. Továbbra is be akarja bizonyítani, de vagy az autó nem elég jó, vagy nincs jó állapotban hozzá “- mondta Berger.

Bár rendkívül hosszú, 23 versenyes szezon következik, és még decemberben is lesznek versenyek, a szezon nyitó hétvégéjét Bahreinben három hetes szünet követi a Formula 1-ben. Legközelebb április 18-án, hétvégén mezőny találkozik Imolánál, az Alfa Romeo és Vettelnek lesz ideje elemezni, mi bukott Bahreinben.