Sidi Péter a lövöldözési botrányról: Péni sikeresen áthelyezte őrületét otthonról a nemzetközi színtérre

Az indiai világkupán bekövetkezett szerencsétlenség nem hozott jó hírt a magyar sportfotózásban. Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandók felállni Sidi Péter mert utolsó puskáját szabálytalannak tekintették.

A Sidi fegyver, a világ- és Európa-bajnok végén volt egy kétlábú a puska alátámasztására, de érdekes dolog az, hogy Sidi nem rendeltetésszerűen használja, hanem ellensúlyként a megtámasztására használt lábak rögzülnek , nem hajthatók össze. Az elsőt tiltják a rendeletek, a másodikat viszont nem, így Sidi Péter puskája elvileg szabályos lenne.

Tudjuk, hogy Peni állásfoglalást kért ebben az ügyben a Nemzetközi Föderáció elnökétől, aki azt írta neki, hogy a kétlábú használata megengedett a lövöldözés előtt és után, de a lövöldözés alatt nem lehetett fegyverben.

Közben azt is megemlítette, hogy Sidi csak ellensúlyként használja a műszert.

Még a kvalifikáció után a Pénisz jelezte csapattársának, hogy a döntőben ne használja a kétlábúat, és amikor meglátták, hogy a puskán marad, úgy döntöttek, hogy nem állnak ki.

Elképesztő, hogy két csapattag tíz perccel az aranymérkőzés előtt visszatér az utolsó pálya öltözőjébe, és figyelmen kívül hagy mindent, amit a nemzet, a Nemzetközi Sportszövetség (ISSF) és az Indiai Szervezőbizottság elvár tőlünk, idővel teljesítve. világjárvány. (…) Willi Grill, az ISSF technikai igazgatója pénteken nekem és Pennek levelet küldött, amelyben egy kerek perecet mondott, hogy a fegyverem legális, nincs miről tárgyalni

A Sidi Nemzeti Sport elmagyarázta.

– tette hozzá Sidi, érezve, hogy a pénisz vesszővé vált a fegyvere kezelésében.

“Ő pilóta és nem bíró, tévedésben él. (…) 2019-ben ugyanabban a sorban nyertem egy Eb-bronzérmet, ezzel a fegyverrel is versenyezve. Sajnos Péni őrületét sikeresen áthelyezte otthonról a nemzetközi színtérre, és magával rántotta Peklert is, aki éppúgy áldozatául esett ennek a sportszerűtlen magatartásnak, mint én.