Russell: Ha eléri a 320-at, a szíve egy pillanatra megáll

Max Verstappen megnyerte a szezon második Forma-1-es versenyét, az Emilia Romagna Grand Prix-t, amelyet akkor kellett megszakítani Valtteri Bottas és George Russell ütközött.

A baleset miatt mindkét pilóta hibáztatta a másikat, Russell dühösen kiszállt a kocsiból, majd panaszra ment Bottashoz, és a sisakba ütötte, mire a finn sofőr megjelent.

Az Autosport azt írja, hogy Russell irritálta Bottast, ha mindkettőjüket meg akarta ölni, és a csapat rádiójában minősíthetetlen jelzővel találta el finn riválisát. A bírák odáig mentek, hogy egyiküket sem büntették meg, és Russell azt mondta, néhány napra felhívja Bottast, hogy tisztázza az esetet.

“A pillanat hevében érzelmek és érzelmek törnek fel, de nem akarok haragudni egyik pilótára sem. Szóval erről szeretnék beszélni vele, és biztos vagyok benne, hogy egy hét múlva felhívjuk egymást, és otthagyjuk a történteket, hogy rossz érzés nélkül folytathassuk a szezont. Versenyezünk, küzdünk egymás között a lehető legjobb helyért, és ez az ütközés mindkettőnk számára szomorú élmény.

Az ember szíve egy pillanatra megáll, amikor 320 kilométer / órás sebességgel ütközik, és nem tudja, mi fog történni. Dühöm az volt, hogy úgy éreztem, hogy Bottas veszélybe sodorta mindkettőnk életét a balesetben.

– mondta Russell.

A 23 éves brit pilóta a Mercedes Young Racers tagja Lewis Hamilton a helyére ugrva a Mercedes színeiben indult a Szahiri Nagydíjon, ahol a csapat nagy hibája miatt elvesztette nyerési esélyeit, és végül a 9. helyen végzett.

Sokan úgy vélik, hogy Russell 2022-ben leváltja Bottast, és Russellnek fukar megjegyzése volt, amikor a baleset után kijelentette, hogy Bottas nem biztos, hogy olyan kemény volt más riválisokkal az ütközés előtti esetben. Toto Wolff, csak annyit mondott a Mercedes csapatának vezetője, hülyeség állítja Russell.