Russell és Bottas nem kapott büntetést az ütközés miatt, míg Stroll és Räikkönen senki másnak nem

Kimi Raikkönen pontjait veszítette el az Emilia-Romagna Nagydíj 9. helyén.

Több pilótát bírságoltak meg a versenyfelügyelők vasárnapi döntése alapján. A kilencedik finn döntős a szünet utáni újraindulás előtt megpördült, de nem foglalta vissza a helyét. Ebben az esetben bejuthatott volna az első biztonsági autósorig, de mivel hiányzott, Räikkönennek el kellett volna hagynia a teret. Büntetésként 30 másodpercet kapott, hogy visszatérjen a 13. helyre.

A vörös zászló okozása miatt azonban nem büntették meg George Russell és Valtteri Bottas. A két vezető a 33. körben ütközött össze, amikor a pálya egy része száraz volt, de jelentős része nedves volt, ami balesethez vezetett. A két pilóta hibáztatta egymást, az ellenőrök az esetet versenybalesetnek minősítették, és senkit sem büntettek Salamon döntéseként.

Lance Strollt de igen, a kanadai megelőzte a 11. fordulóban Pierre Gaslythogy közben elhagyta a pályát és nem sikerült visszaszereznie a helyét, öt másodperccel büntették. Ezzel a hetedik helyről a nyolcadik helyre esett. Juki Cunoda kapott egy öt másodperces büntetést is, de azonban a versenyen a 13. helyen végzett, ezzel nem sokat veszített.