Rossi elárulta lapjait: íme a magyar induló csapat Írország ellen

A magyar labdarúgó-válogatott kedden játssza utolsó edzőmeccsét a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt. Marco Rossi Írország ellen láthatja, hogy az emberei milyen formában vannak, egyedül Sallai Roland nem számíthat rá, hogy 26 ember keretein kívül játszik – Freiburgban légiós izomfájdalmakra panaszkodik, nem akarják kockáztatni. A kapitány előre is elmondta, hogy az újonc nagyon hasonlítani fog arra, akit Portugália ellen fog bevetni.

Mindezek után Rossi bemutatja ezt a kezdőt: Gulácsi Péter – Kecskés Ákos, Orbán Willi, Szalai Attila – Bolla Bendegúz, Schäfer András, Nagy Ádám, Kleinheisler László, Fiola Attila – Szalai Ádám, Varga Roland.

“Motiváltak vagyunk arra, hogy megvárjuk a mérkőzést, és ennek a pályán is láthatónak kell lennie, mert gyakran a motiváció szintje dönti el a meccseket.

Fontos a jó eredmény elérése, de ehhez jobban kell játszanunk, mint az előző mérkőzésen.

Taktikusan kell előre haladnunk, támadásban és védekezésben egyaránt. Bár játékuk bizonyos aspektusaiban vannak hasonlóságok, az ír és a portugál válogatottat nehéz összehasonlítani. Problémáink voltak a Ciprus elleni mérkőzésen, de tudom a problémák okát, és a keddi mérkőzésen megpróbáljuk ezeket kiküszöbölni. Remélem, hogy jobb játék lesz az írek elleni összecsapáson “- mondta Rossi hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Írország elleni mérkőzés 20 órakor kezdődik a Megyeri úton. A rivális így néz ki:

A magyarok Schäfer András góljával 1-0-ra legyőzték Ciprust pénteken, és egy hét múlva megkezdik az Európa-bajnokságot. A csapat a portugálokkal (június 15.) és a franciákkal (június 19.) játszik a Puskás Arénában, a németekkel (június 23.) pedig Münchenben.

A magyar európai keret

portások: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce) Le

közvetítők: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Filip Holender (Partizan Beograd), Kleinheisler László (Eszék NK), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC) Sigér ( Ferencváros)

támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!