Rossi: A kameráját nehéz pótolni, de a csapat meg tudja csinálni

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy olyan kiváló erők csapata ellen, mint a lengyel, még a döntetlen is jó eredmény, de mindig felkészíti játékosait a győzelemre, beleértve a vb-selejtezők kezdetét jövő héten.

Többek között az MTI cikke szerint a Telki edzőközpontjának olasz szakembere pénteken elmondta, hogy örül, hogy csütörtökön az ellenfél kispadján állhat. Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron dolgozó portugál edző, de nehéz megmondani, milyen taktikát fog alkalmazni az Arénában Puskás. Rossi hangsúlyozta, az biztos, hogy a lengyelek megpróbálnak agresszív módon támadni és megpróbálják sokat megtartani a labdát.

Marco Rossi megemlítette, hogy tavaly őt választották a világ legjobbjának Robert Lewandowski személyében a riválisnak is van extra osztálya. Hangsúlyozta, hogy ez egy olyan központ, amelyet a világ legjobb csapatai sem tudtak igazán megállítani az elmúlt években. A kapitány szerint egységes futballra van szükség ellene, hogy minimalizálják a Bayern München pozíciójának elérésének esélyét.

Marco Rossi feltett egy kérdést az újságíróktól Szoboszlai Dominik távollétében is. Szerinte egy ilyen kaliberű játékost mindig nehéz pótolni, de a csapat az utóbbi időben többször is bizonyította képességét a feladat megoldására. Példaként emelte ki Kalmár Zsolt, amely kiváló alternatíva lehet, a DAC középpályása egészséges és jó állapotban van.

Játékosok a sajtótájékoztatón Gazdag Dániel képviseli, aki csatárként remekelt a Budapest Honvédnál az elmúlt hetekben, de – mint Marco Rossi a találkozón rámutatott – a válogatott középpályásaként támaszkodik rá. A futballista elmondta, hogy kemény összecsapásra számít mind a három vb-selejtezőn, köztük a lengyelek otthon San Marinóban és Andorrában, de bízik a jó eredményben.

“Örülök, hogy korábban sikerült elkezdeni az edzőtábort, most a személyzet felének valamivel több ideje van a felkészülésre, mint máskor. Ezt a lehető legtaktikusabb módon fogjuk felhasználni a következő három vb-selejtezőn ”- mondta.

A magyar válogatott csütörtökön fogadja a lengyel gárdát a Puskás Arénában, majd három nappal később vendége lesz San Marinóban, március utolsó napján pedig Andorra.