Ronaldo nélkül a Juve megmentette a szezont

A Verona 1–1-es döntetlent ért el vasárnap a Napolival az olasz labdarúgó-bajnokság 38. fordulójának utolsó fordulójában, legyőzte házigazdáját a Bajnokok Ligájában, és bekerült az Európa Kupa legrangosabb sorozatának csoportjába Bolognában.

A torinói sztárcsapatnak mindenképpen győznie kellett, hogy esélye legyen a BL főtáblájára a következő szezonban, de sorsa közvetlen riválisának eredményétől is függött. A nápolyi döntetlen azt jelenti, hogy a Bolognában 4-1-re győztes Juve a negyedik helyen végez, és így a BL-csoportkörbe kerül. Cristiano Ronaldo a meccset azonban csak a padról nézte.

Az Atalanta nem tudta megtartani a második helyet a nemzetközi bajnok mögött, a vendéget 2-0-ra kikapta az AC Milantól.

Sassuolo hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Laziót a hatodik és minden bizonnyal az Európa Liga csoportkörében, ami a Konferencia Ligában való szereplést jelentette volna, de a hetedik AS Roma 2–2-es döntetlent játszott a La Spezia vendégeként, így megtartotta álláspontját.

Serie A, 38. forduló (utolsó)

Torino-Benevento 1–1 (1–0)
Bologna-Juventus 1–4 (0–3)
Sassuolo-Lazio 2-0 (1-0)
Atalanta – AC Milan 0–2 (0–1)
Spezia-AS Roma 2-2 (2-0)
Napoli-Hellas Verona 1–1 (0–0)
Internazionale-Udinese 5–1 (2–0)

18. Benevento 38 40-75 33 – kiesett
19. Crotone 38 45-92 23 – megszűnt
20. Parma 38 39-83 20 – megszűnt

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!