Ronaldo egyedül maradt a Juventus öltözőjében

Három gól az olasz futballbajnokság vége előtt három gól Cristiano Ronaldo előny az eredményjelzőn Romelu Lukaku előtt, tehát a Premier League-ben (2007-2008), valamint a spanyol bajnokságban (2010-2011, 2013-2014, 2014-2015) szereplő portugál klasszis után zsebre teheti és a Serie A góllövője címet szerezheti.

Más kérdés, hogy Ronaldo mennyire örülhetne, ha a Juventus elmaradna a BL-rajttól, mivel a csapat nehéz helyzetben volt a Milan elleni hazai vereséggel.

A Gazzetta dello Sport nevű olasz újság azt írja, hogy a Juve sok öltözője úgy véli, hogy a vezetőség Ronaldót választja, aki nem olyan jó a kapcsolataival kollégáival, mint néhány hónappal ezelőtt.

Az újság szerint a többiek úgy gondolják, hogy Ronaldo túl sok szabadságot kap, ahelyett, hogy például a Milan elleni vereséget követő napon a Forma-1-es Ferrari csapatának edzett volna, igaz, hogy ezt a hiányt kissé indokoltnak lehet tekinteni, mert az elnök Juve, Andrea Agnelli kíséretében.

A szezon során többször előfordult, hogy Ronaldo elmaradt az edzésekkel a szponzori kérésekre reagálva, és bár megbízhatóan teljesíti céljait, vannak, akik úgy gondolják, hogy sokkal előnyösebb lenne, ha a csapat középen játszana, mint marginálisan.

Ráadásul a BL győzelme sem működött nála, és ha a hátralévő három fordulóban a Juve nem tud nyerni a legjobb négy között, akkor ötször könnyedén befejezheti karrierjét a torinói aranylabdával.