Ronaldo: Egy egész nemzetet érintett

Nem hagyja, hogy a portugál válogatott kapitánya elhagyja igazságérzetét, ezért 300 millió követőjét használta őszinte beszédhez.

124 millió ember követi Cristiano Ronaldo Facebookon. 272 millió az Instagramon. Ezekre a felületekre is öntötték hívei.

A portugál válogatott kapitányának lenni életem egyik legnagyobb büszkesége és kiváltsága. Mindig mindent megteszek a hazámért, ez soha nem fog változni. De vannak nehéz idők, különösen, ha úgy érzi, hogy egy egész nemzetet érintett. Emelje fel a fejét, és most nézzen szembe a következő kihívással! Gyerünk, Portugália!

Ezzel az öt mondattal Ronaldo csak arra utalt, ami szombat este történt, amikor hihetetlen körülmények között ért véget a Szerbia – Portugália Világkupa kvalifikációja: a 93. percben a portugál csapat kapitánya 2-2-es helyzetben volt, az övé labda passzolt kapu vonal. (ahogy a visszajátszás mutatja), a csúszó védő, Stefan Mitrovic onnan vágta ki.

Itt van a videó esete:

A sorsolás miatt Szerbia és Portugália két forduló után 4–4 pontot szerez az Európa-vb-selejtezők első két A csoportjában. A szerbek először ütő céljaiknak köszönhetők.