Ronaldinho, a Sport24 boldog tücsök

Kíváncsi voltunk a volt futballisták hangulatára a Grinzinger borozó nehéz márványasztalánál, egy kis sör előttünk és bennünk, amikor egyikünk végre felfedte a lehető legnagyobb titkot. Láttuk, Törőcsik: minden mozdulat meglepetés. Szomorú, szédítő játéka és Ronaldinho tőle huszonöt évvel fiatalabb győztes boldogsága ugyanabból a tőrből származik: mindkettő a szabálytalanság diadalmasa.

A konszenzus körvonalazódik Mbappé és Haaland a két új nyertes. Dagadnak, kijönnek, ha nem is annyira, mint a fiatalember Maradona, aki félt a széttépéstől – de a diadalmas fiatalok nem tűrték az ellentmondásokat. Van egy másik út is, főhősöm “Az aranyos szőke srác kilenc a hátán” más srác volt. Kezdetben, kisebb mértékben, a jobb izmok sebességével is rendelkezett (genetikai és meghatározó okokból). A két titánnak nincsenek ilyen problémái, van erejük, impulzusuk, okuk és inspiráló környezetük is van. Szenvedés és Ronaldo Még nem látom őket bennük, azonban érdekes, hogy egyszerre jöttek így, párban. Játékosabb játékosnak érzem magam, inkább lila és fehér színű alternatív világban látnám. Talán Haaland is belefér. Még ennek a kupának az újpesti győztese is.