Robert Lewandowski beállította Gerd Müller góljának 49 éves rekordját

A bajnoki címet korábban megszerző Bayern München 2-2-es döntetlent játszott a Freiburg vendégeként. Robert Lewandowski, a bajor csatár tizenegyesből sikerült a 26. percben, ezzel megszerezte bajnokságának 40. gólját. Mindez azért érdekes, mert biztonságos Gerd Müllert ugyanolyan sikeres volt az 1971/72-es szezonban, igaz 34 mérkőzésen. Ez a Bundesliga gólrekordja.

A lengyel csatár üdvözölte Müllert, a gól után felvette az ingét, az arcképet és az ingén a “4ever Gerd” (Gerd) feliratot. (A bennszülöttek számára Sallai Roland 61 percet játszott újoncként.)

A Bundesliga 34. utolsó fordulójában a bajorok Augsburgot fogadják, így a lengyel csatár könnyedén megelőzhette volna a történelmi csúcsot.

A 33. fordulóban a Schalke legyőzte a Frankfurtot, a Dortmundot a negyedik helyre és ezzel a Bajnokok Ligája rajtjára helyezte, Dárdai Pál csapata pedig nyeretlen maradt a berlini nyolcadik meccsen az 1. FC Köln elleni 0: 0-s döntetlennel, tehát matematikailag biztos benne tartotta Herthát!

Bundesliga, 33. forduló

Hertha BSC – Köln 0-0

Augsburg – Werder Bremen 2–0
Viselet: R. Khedira 57, D. Caligiuri 89 – 11

Bielefeld – Hoffenheim 1–1
Viselet: Voglsammer 23., ill. Kramaric 5.

Freiburg-Bayern München 2–2
Viselet: Gulde 29., C. Günter 81., ill. Lewandowski 26-tól 11-ig, L. Sané 53.)

Leverkusen – Union Berlin 1–1
Viselet: Wirtz 27., ill. 73. Pohjanpalo 73.

Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-2
Viselet: Stindl 45., ill. Endo 72., Kalajdzic 77.

Schalke – Frankfurt 4–3
Viselet: Huntelaar 15, Idrizi 52, F. Flick 60, Hoppe 64, ill. André Silva 29., 72., N’Dicka 51.

A Borussia vasárnap a Mainzt fogadja.